Skip to content

Zoek mee naar de waterput…

Redactie
8 maart 2014 | 8:34

Advertentie

De oude kerkpomp op de plaats van de waterputDe zoektocht naar de waterput begint bijna! Op donderdag 13 maart om 10.45 uur zullen burgemeester Evers, wethouder Mackus en ondernemer Ruud Koppens de schop in de hand nemen en meehelpen om de waterput te vinden. Of ze de put ook daadwerkelijk gaan vinden, is nog even spannend.

Zoek mee naar de put…

Aannemer Bloem verricht de graafwerkzaamheden en de zoektocht wordt begeleid door de heer Alfons Bruekers van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. Afhankelijk van de exacte locatie van de put wordt bekeken hoe ze de put zichtbaar kunnen gaan maken. Iedereen is van harte welkom om hier op donderdag 13 maart om 10.45 uur bij aanwezig te zijn.

Voor de kerk ligt een historische waterput, een stukje Nederweert uit het verleden dat niet verborgen mag blijven. Met de herinrichting van de Kerkstraat komt er een mooi moment om dit stukje historie te herstellen. Het is niet bekend waar de put precies ligt, maar de bedoeling is om dat halverwege maart te gaan onderzoeken. Zodra de exacte locatie bekend is, wil men bekijken hoe ze deze zichtbaar kunnen maken in het straatbeeld.

Het betreft een tweetal zeer oude (openbare) waterputten die in het verre verleden, tot het midden van de vorige eeuw, dienst deden voor de publieke drinkwatervoorziening. Lees meer….

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie