Skip to content

Historische rondleiding door de kern van Nederweert

Glendi
7 maart 2014 | 11:01

Advertentie

Hostorische rondleiding Kern NedeweertOp zondag 23 maart vindt er een cultuurhistorische rondleiding plaats door het centrum van Nederweert. In een wandeling van circa 1,5 uur neemt historicus Alfons Bruekers je mee terug in de tijd.

Rondleiding door kern Nederweert

Aan de hand van bijzondere verhalen en achtergronden schetst Alfons een verrassend beeld van de geschiedenis van het Peeldorp. Een must voor iedereen die meer wil weten over Nederweert!

Hoewel veel van het oude dorpsschoon in de loop der jaren verloren is gegaan, herinnert nog veel aan zijn kleurrijke geschiedenis. Een wandeling door de kern brengt je in contact met echo’s uit het verleden. Zelfs verknochte Nederweertenaren zullen zich verbazen over de vele historische wetenswaardigheden en anekdotes die verbonden zijn aan huizen en gebouwen in de dorpskern. Voor geïnteresseerden van buiten de gemeente is het een boeiende kennismaking met Nederweerts verleden.

De route voert door de Kerkstraat, Beuldersweg, Schoolstraat, Pastorieweg en Kapelaniestraat. Op een tiental plekken wordt even stilgehouden en krijg je een toelichting over de geschiedenis en de bezienswaardigheden. De rondleiding start en eindigt bij Guulke eten en drinken aan de Geenestraat 2A. Om 10.30 uur word je ontvangen met koffie en vlaai. De rondleiding start om 11.00 uur. Deelname kost 10 euro per persoon. Wandelschoenen en eventueel een paraplu worden aangeraden.

Wat krijg je zoal te zien en te horen?
Middeleeuwse magische runentekens in de kerktoren, het eerste illegale bouwproject, ondernemende vrouwen, de straat der schone kunsten, de Franse school, de geheime schuilkerk, het huis van de twaalf ambachten en de dertien ongelukken, de drie pastorieën, de voormalige bierbrouwerijen, de heilige Antonius van Nederweert, het romantische paadje, saarom de kerktoren speklagen heeft, het oudste grafkruis op het kerkhof, waarom geiten en bokken niet op het kerkhof konden komen, de vrijheidsboom uit 1792, de legendarische Willibrordusput en nog veel meer. Kortom een ontdekkingstocht die meer dan de moeite waard is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie