Skip to content

Natuurschoonmaakdag op zaterdag 15 maart

Redactie
4 maart 2014 | 10:36

Advertentie

Tijdens de Natuurschoonmaakdag op zaterdag 15 maart kan iedereen weer meehelpen het zwerfafval in Nederweert terug te dringen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Je kunt je aanmelden tot 10 maart. Ook verenigingen worden uitgenodigd de handjes uit de mouwen te steken.

Natuurschoonmaakdag

Voorheen was de Natuurschoonmaakdag vooral gericht op het buitengebied, maar sinds enkele jaren worden ook initiatieven binnen de bebouwde kom opgepakt. Want ook in de kernen kom je zwerfafval tegen. Buurtverenging Strateris en Basischool de Klimop hebben al enkele jaren zwerfafval opgeruimd in de buurt. Ook leden van motorcrossclub De Peelrijders hebben de afgelopen jaren gehoor gegeven aan de oproep richting verenigingen om een steentje bij te dragen aan een schoner Nederweert. Zij gingen in de omgeving van de motorcrossbaan aan de slag met het verwijderen van zwerfafval. Ook de Modelvliegclub Nederweert zal in 2014 haar steentje bijdrage aan de Natuurschoonmaakdag.

Programma
De Natuurschoonmaakdag start op zaterdag 15 maart om 8.30 uur bij de gemeentegarage aan de Gutjesweg 2. De afsluiting is om 12.30 uur. Voor alle deelnemers staan er na afloop koffie/thee en broodjes klaar. Voor het slagen van de dag is het belangrijk om te weten hoeveel personen er aan de opruimdag deelnemen. Aanmelden kan via www.nederweertschoon.nl of per e-mail info@nederweertschoon.nl.

Advertentie

1 Reactie

  1. Het is me wat, ik ken niemand die iets weg gooit en toch liggen de bermen vol met troep. Wat te denken van pampers met inhout door peuters, blikjes bier van een goedkoop merk door hard werkende mannen uit het oosten, plastic water flesjes door sportieve sporters die de streep niet halen, complete zakken van een happy meal genuttigd door een gelukkig stel die uit geweest zijn eten, oude fietsen die de kroeg niet meer halen, kranten en reclameblaadjes die niemand leest, doorwerkjas van een werkloze, of oude schoenen van een klaploper. Wie doet dit, waar woont hij en waarom doet hij dat ?
    Ik wil morgen een antwoord.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie