Skip to content

Sleuteloverdracht 2014 in het gemeentehuis (Foto’s en Video)

Redactie
2 maart 2014 | 12:14

Advertentie

Sleuteloverdracht 2014Zaterdagavond kwamen De Vlikkestaekers, De Bengels, De Piepkukes en De Pinmaekers met hun gevolg naar de Kolderzaal van het gemeentehuis in Nederweert om gezamenlijk de “Vastelaovundj” te openen tijdens de jaarlijkse sleuteloverdracht. Na een kort woord van ceremoniemeester Giel sprak Opperpin Dhr. Henk Evers de aanwezigen toe. Er waren lovende woorden voor De Vlikkestaekers vanwege 4 x 11 jaor Vastelaovundj in D’Oospel. De toespraken werden afgewisseld met mooie optredens van lokale artiesten. Één van de hoogtepunten tijdens de sleuteloverdracht is de uitreiking van de Kolderpin. Een onderscheiding voor hem of haar die zich inzet voor Nederweert en voor de carnaval in het bijzonder. Dit jaar werd de Kolderpin uitgereikt aan Hans Caris.

Vastelaovundj saame

Voor de overdracht van de sleutels  werden alle Prinsenparen naar het podium geroepen en voor even hadden de Pinmaekers dit jaar zelfs een echt Prinsenpaar. Daarna was het woord aan Prîns Rob I van De Pinmaekers om de aanwezigen toe te spreken. De rode draad in zijn verhaal was het fenomeen “kansloos tanken”. Het slotwoord van de avond was voor de Vorst van De Bengels. Hij sprak onder andere tot Vorst Jos van de Vlikkestaekers die aan zijn laatste seizoen als Vorst bezig is. Klein mèr Neugter en Oze Hoempa speelden nog een paar lekkere nummers waarna alle verenigingen hun eigen weg gingen. Vastelaovundj Saame !

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie