Skip to content

Gouden Lambieck naar Ron Klaassen (Foto’s)

Redactie
24 februari 2014 | 23:11

Advertentie

Gouden Lambieck naar Ron KlaassenDe 35e Lambieckavond resulteerde wederom in een zeer geslaagde avond. In een druk bezocht buurtcentrum Moesel werd op 24 februari de gouden, zilveren en bronzen Lambieck uitgereikt voor de stomste streken uit Weert en omgeving.

Bronzen Lambieck naar Gemma Haanen

De vriendengroep van Gemma dacht een leuk idee te hebben om oudejaarsavond samen te vieren. Ze hadden een huisje gereserveerd in het Zuid-Limburgse landschap. Zo kon iedereen lekker drinken en was er niemand die naar huis hoefde te rijden. Om de honger te stillen hadden ze in overleg besloten te gaan gourmetten en Gemma, die zou het vlees voor de avond regelen. Zo gezegd zo gedaan. In deze tijd gaat het regelen van zaken nogal gemakkelijk, namelijk via ‘the world wide web’. Dus ging Gemma met behulp van de grootste zoekmachine op zoek naar het telefoonnummer van slagerij Janssen op Laar.

Gemma pakt de telefoon en belt de slagerij op. Heel even denkt ze nog: “Vreemd, waarom begint dit nummer met 0497? Ik zal de slagerij meteen even zeggen dat ze het juiste netnummer van Weert moeten vermelden op de website”. Vervolgens belt Gemma 0495- met het telefoonnummer. Vreemd, ze krijgt geen gehoor. Dan toch maar eens proberen zoals het op de site staat aangegeven. Dus belt Gemma 0497- met het telefoonnummer. En ja hoor! Aan de andere kant van de lijn wordt er opgenomen. Gemma bestelt voor 15 personen vlees en krijgt het bestelnummer 37, om op oudejaarsdag het vlees op te komen halen. Nadat ze het gesprek beëindigd had, besefte Gemma dat ze de salades was vergeten te bestellen, dus belt ze de slagerij terug. Wéér passeert het netnummer 0497 haar zichtveld.

Dan is het zover. Oudejaarsavond 2012. Op naar Laar om het vlees én de salades op te gaan halen. Aangekomen bij slagerij Janssen op Laar, geeft Gemma nummer 37 door. De dame achter de toonbank kijkt Gemma raar aan: “Wij werken helemaal niet met nummers…”. Gemma krijgt het warm en loopt al een beetje rood aan. De dame gaat voor de zekerheid in de koeling kijken of er toevallig nog een bestelling staat, maar daar is natuurlijk niets te vinden! Gemma snapt er helemaal niets van. “Ik heb toch echt híer een bestelling doorgebeld”, probeert ze nog overtuigend aan de dame te vertellen. Om het te bewijzen pakt Gemma haar GSM en belt het nummer van de slagerij. Aan de andere kant van de lijn wordt er opgenomen: “Goedemorgen met slagerij Janssen”. “Ja hallo”, stamelt Gemma inmiddels donkerrood van schaamte, “Met Gemma. Ik heb vorige week gourmetvlees en salades voor 15 personen bij u besteld, maar kunt u mij vertellen waar jullie ergens zitten?”. “In Bergeijk”! is daarop het antwoord!!

Uiteindelijk zijn de twee slagers gaan zoeken naar een oplossing, zodat de vriendengroep geen honger hoefde te lijden. Er werd besloten de slager van Bergeijk tegemoet te rijden en elkaar te treffen bij de Achelse Kluis in Hamont-Achel. Op deze plek is het vlees, de salades en het geld uitgewisseld met natuurlijk nog wat extra fooi voor de benzine van de slagerij uit Bergeijk!
En Gemma en haar vrienden? Die hebben heerlijk gegourmet en hard gelachen om de lange weg die Gemma heeft af mogen leggen om het eten uiteindelijk op tafel te krijgen.

Zilveren Lambieck naar Jack Cardinaal

Harmonie Antonius had wat moois bedacht. Samen met Frans Snels, Ed Stroek en Ton Adriaens gaan ze in de maand december het Kerstverhaal naspelen. En wat is een mooiere locatie dan een oude kerk! Dus de keuze viel op de kerk op Groenewoud.  Maar in die kerk is geen trap, geen tap, geen bars én geen statafels. En dat hoort er natuurlijk wel bij op zo’n avond, want de mensen van Weert lusten graag een potje bier. Dus wordt Jack Cardinaal ingeschakeld om hier allemaal voor te zorgen, want dit soort zaken kunnen prima aan Jack overgelaten worden!

Half november gaat bij Eric Lenders van Harmonie Antonius de telefoon. Hij ziet dat het Jack is, maar omdat Eric op dat moment in een bespreking op zijn werk zit, duwt hij Jack weg. Meteen gaat weer de telefoon en weer Jack. “Ja, ja Jack” denkt Eric, “ik bel je zo wel terug”. En weer duwt Eric Jack weg. Jack laat zich niet zomaar afwimpelen en belt voor een derde keer het nummer van Eric. “Sorry collega’s, maar ik moet dit telefoontje even aannemen, volgens mij brandt het ergens!”.  Eric pakt de telefoon op. “Ja, waar ben jij ergens ?” hoort hij aan de andere kant. “Ik sta hier aan de kerk op Groenewoud en er is helemaal niemand!” Stond Jack met 25 vaten bier, 30 statafels, tapkranen, lekbladen, bars etc.etc.etc. één maand te vroeg aan de kerk!!

Gouden Lambieck naar Ron Klaassen

De stomme streek van Ron Klaassen werd beloond met de Gouden Lambieck.
Vorige winter ging het gezin van Ron samen met vrienden naar een bungalow in Winterbergen. Omdat de eigen auto nog geen winterbanden had, mocht Ron de auto van zijn schoonouders lenen. Na een geslaagd weekend begon de terugweg op oudejaarsdag en moest er nog even getankt worden in Duitsland. Ze stoppen bij een klein tankstation, Ron stapt uit, maar stapt al heel snel ook weer in. “Welke benzine moet ik nemen. Ik kan uit twee soorten kiezen en ik twijfel”. De vrouw van Ron, Marieke, adviseert om het binnen te gaan vragen, maar eigenwijs als Ron is besluit hij voor de goedkoopste variant te gaan. Er zal weinig verschil in zitten en tegenwoordig willen ze de mensen van alles aansmeren! Marieke waarschuwt nog een keer, maar Ron blijft bij zijn keuze en tankt de auto vol met de goedkoopste benzine.

Eenmaal terug in de auto, slaat de twijfel toe. En zo erg, dat Ron de auto niet durft te starten en toch maar even naar binnen gaat om navraag te doen. Daar krijgt hij te horen dat niet zomaar alle benzine in elke auto gedaan kan worden! Ron weet het even helemaal niet meer, het zweet breekt hem uit en eigenlijk durft hij niet meer verder te rijden.
Het boekje van de auto wordt erbij gepakt, maar helaas kunnen ze daar geen wijs uit worden. Ze besluiten het garagebedrijf in Nederland te bellen. Daar was op oudejaarsdag een jongeman aan het werk, die helaas ook niet met zekerheid antwoord kon geven op de vraag. Wel geeft hij nadrukkelijk aan dat er geen aanspraak gemaakt kan worden op de garantie, wanneer de verkeerde benzine getankt is en er daardoor motorproblemen ontstaan. Oei, dat kan Ron natuurlijk niet riskeren met de nieuwe auto van zijn schoonouders. Ron, Marieke en de kinderen zijn inmiddels enorm chagrijnig en besluiten niet door te rijden, voordat de benzine uit de auto gepompt is en er andere is ingedaan.

Een eindje verderop is een garagebedrijf wat nog wél wilt helpen op oudejaarsdag. Maar de garage eigenaar kent dit type auto nog niet en weet niet meteen hoe hij de benzine moet afpompen. Waarschijnlijk is er een onderdeel nodig, wat in de achterbak ligt. Dus, alle bagage wordt uit de auto gehaald om bij het onderdeel te kunnen, maar…..helaas het onderdeel was niet te vinden. De oplossing lijkt nog verder weg. Wat nu? Met schaamrood op zijn wangen besluit Ron zijn schoonvader maar eens te bellen om advies te vragen. Die reageert met een diepe zucht en moet vervolgens concluderen dat hij het ook echt niet weet.

Uiteindelijk is een paar uur later de benzinetank leeggepompt op de ouderwetse manier: met een stukje slang handmatig leeggezogen, deciliter voor deciliter, kannetje voor kannetje. Ron kan alsnog met zijn vrouw en kinderen terug naar het tankstation om daar de duurdere benzine te tanken en eindelijk huiswaarts te keren. Bij de garage in Weert is natuurlijk navraag gedaan en wat blijkt? De goedkope benzine was prima geweest! Een volgende keer even op internet kijken was het advies wat Ron nog meekreeg.

Jan van der Croon-medaalie voor Noël Seerden

De Jan van der Croon-medaalie, die ieder jaar wordt uitgereikt aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Weerter cultuur en samenleving ging dit jaar naar de voormalige Rogstaekersprins (1998) Noël Seerden.
Noël begon op jeugdige leeftijd als organist / dirigent zijn muzikale carrière bij jeugdkoor De Laarder Rakkers en Zangvereniging Laar, beiden in Weert. Deze muzikale carrière kreeg vanaf 1980 verder gestalte, doordat Noël als één van de oprichters van de Streetsingers en ook als dirigent zijn handen uit de mouwen stak. Vanaf 2006 zijn daarnaast de Young Streetsingers, onder de bezielende leiding van Noël, van start gegaan. Verder is hij vanaf 1991 medeoprichter en tevens dirigent van het Jongemannenkoor, inmiddels beter bekent als Manoeuvre.
Bonte-avondbezoekers kennen de nieuwe Jan van der Croeëndrager ook als organist / dirigent van de Wieërter Vastelaovundjzêngers, die 19 jaar lang een vast succesnummer waren in het Rogstaekersprogramma.

Daarnaast was hij jarenlang o.a. dirigent van de Zangertjes van St. Frans, Unit (later Jumble) uit Stramproy, het Wilma Mannenkoor en van Zangvereniging Venrode in Venray. Tevens vervulde deze muzikale man de rol van gastdirigent / repetitor bij diverse andere koren in de regio en tijdens diverse Promsconcerten.
Noël is vanaf het eerste uur lid van ´Vastelaovundjvereiniging De Kloeëtmejoeërs´ en vanaf 2000 lid van de Stichting Weerter Operettes. Het is Noël die (mede)verantwoordelijk was voor de heruitvoering van de ´Jan van der Croon operette´ in 1993 en ´de Rogstaekersoperette´ in 2000. Ook is Noël één van de schrijvers van de Weerter operette ´Herfst´ in 2004.

En alsof dat allemaal niet genoeg is heeft deze muzikale man zich jarenlang verdienstelijk gemaakt als jurylid bij de verkiezing van het Wieërter Vastelaovundjlidje, het Toêt- en Blaosfieëst en de Slaag um de Merrêntj van de Rogstaekers.
Daarnaast is Noël, lid in de Orde van Oranje Nassau, ook jurylid geweest van het Weerterland-lied in het kader van 600 jaar Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie