Skip to content

Weert krijgt één loket voor spoedzorg

Redactie
18 februari 2014 | 16:44

Advertentie

SJG Weert SJG Weert en Huisartsenorganisatie Meditta tekenen vrijdag 21 februari een intentieverklaring voor samenwerking rondom de spoedzorg in Weert. Resultaat van de samenwerking is één gezamenlijke spoedpost die aansluit bij de eisen van deze tijd en die van de toekomst. Door één loket voor de spoedzorg te creëren weet de patiënt altijd waar hij terecht kan.

Weert krijgt één loket voor spoedzorg

Mevrouw Janssen valt en heeft een pijnlijke schouder. De pijn is vrij hevig en ze kan haar schouder moeilijk bewegen. Ze meldt zich bij de huisartsenpost. De dienstdoende arts vermoedt een breuk en stuurt mevrouw Janssen door naar de Spoedeisende Hulp zodat er foto’s gemaakt kunnen worden. Mevrouw Janssen kleedt zich zo goed en kwaad als het kan weer aan en gaat onder begeleiding van haar man naar het ziekenhuis. Na onderzoek concludeert de arts dat er sprake is van een kneuzing. Vervelend, maar een verdere behandeling is niet nodig. Mevrouw Janssen krijgt nog wel een recept mee voor pijnstillers, die ze bij de dienstdoende apotheek kan afhalen.

Patiëntvriendelijk
Dit kan anders vinden Meditta en SJG Weert. Hans de Jong, algemeen directeur SJG Weert: “Het integreren van de huisartsenpost bij de spoedeisende hulp is een niet meer dan logische stap bij het organiseren van spoedzorg die past bij deze tijd. In de toekomst kan mevrouw Janssen zich melden bij de huisartsenpost ín het ziekenhuis. Daar wordt beoordeeld welke zorg ze nodig heeft en kan ze, indien nodig, direct doorverwezen worden naar de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis, die zich een paar deuren verder bevindt. Een eventueel recept dat ze meekrijgt, kan ze direct afhalen bij de apotheek die ook in het ziekenhuis gehuisvest is. Dat is toch veel patiëntvriendelijker?” Jeroen Renzema, medisch bestuurder Meditta regio Weert geeft aan dat dát de werkwijze zal zijn in de avond, nacht en weekenden. Daarbuiten kan de patiënt zich overdag gewoon melden bij zijn eigen huisarts en bij spoedgevallen bij de Spoedeisende Hulp.

Advertentie

4 Reacties

  1. Dan moeten ze de spoedeisende hulp niet gaan sluiten. Dan klopt dit verhaal ook niet eer.

  2. Klinkt goed, alles onder een dak. Prima oplossing

  3. Je moet als je echt spoedhulp nodig hebt niet in Weert willen zijn. De verpleegkundige zijn goed/aardig maar de artsen zijn slecht. Stellen verkeerde diagnoses en lopen gewoonweg achter bij Roermond en Geldrop of Helmond.
    een splinter uit je vinger halen is het hoogst haalbare.

  4. Waarom altijd zo negatief, lauda, iedere opmerking van jou is shit, het is nooit goed met jou. Ga eens naar jezelf kijken


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie