Skip to content

Dansschool Fresh uit Weert Nederlands kampioen breakdance

Redactie
17 februari 2014 | 9:51

Advertentie

Nederlands kampioen breakdanceZondag vonden de Nederlandse kampioenschappen breakdance voor jongeren plaats in de Melkweg in Amsterdam, genaamd: King of the Kidz. Dansschool Fresh uit Weert nam deel aan 2 van de 3 onderdelen namelijk: de duo battles t/m 14 jaar en de crew(groep) battles t/m 19 jaar. Cis Brans (10) en Guus Siebers (11) vochten zich in Amsterdam een weg naar de finale en behaalde de 1e plaats. Ze lieten in totaal ongeveer 500 deelnemers achter zich en mogen zichzelf een jaar lang Nederlands Kampioen duo t/m 14 jaar noemen.

Dansers uit Weert Nederlands kampioen breakdance

De crew Fresh Allstars nam ook deel aan de internationale crew-battle. Ondanks hun gemiddelde leeftijd (12 jaar) sloegen de dansers van Dansschool Fresh hoge ogen bij het publiek en bij de jury. Van 30 groepen werden ze na een selectieronde uitgeselecteerd voor de kwartfinales. Na 2 harde battles tegen teams uit Antwerpen en Delft konden de Fresh Allstars naar de finale, waar ze uiteindelijk verloren van een crew uit Eindhoven.

‘Twee erg mooie resultaten dit weekend! Dit zagen we niet aankomen, maar laat wel zien wat het potentieel van de groep is. Na het succes van Eefje Stribos onlangs op Holland’s Got Talent hebben we onze naam na deze overwinningen in de Nederlandse breakdance-scene helemaal gevestigd’. zegt coach Raymon Truijen met veel trots.

Dansschool Fresh is sinds Januari 2014 gevestigd binnen de creatieve broedplaats Perron-C aan de Parallelweg in Weert. Naast breakdance biedt Dansschool Fresh ook Hip-Hop, Streetdance, Kids-dance, DanceWorkout(18+) en binnenkort ook Yoga aan! Er worden ook lessen gegeven in Nederweert(Sportiva Life) en Stramproy(Re-Life Fitness).
Op 16 Maart zal binnen Perron-C de officiële opening plaatsvinden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie