Site pictogram Nederweert24

Oud Prinsen zetten Ron en Daniëlle Kums in het zonnetje

Prins Rob Kums als afscheid voor zijn inzet PinmaekersVrijdagavond 14 februari hebben Prins Rob I en de oud prinsen van de afgelopen 10 jaar Ron en Daniëlle Kums verrast met een bezoek. Ron en Daniëlle hebben aangegeven na dit jaar te stoppen als vaste begeleiders van de prins van V.V. De Pinmaekers.

Tijdens de prinsenreceptie van Prins Rob I op 12 januari hadden zij al een hoge onderscheiding van de Pinmaekers ontvangen en op woensdag 22 januari hebben zij de vlaai van de week in ontvangst mogen nemen.

Ron en Daniëlle Kums in het zonnetje

De oud prinsen van V.V. De Pinmaekers  vonden dat Ron en Daniëlle het wel verdiend hadden om in het zonnetje gezet te worden. Met zijn allen zijn ze naar Ron en Daniëlle gegaan. Voor één avond worden de rollen omgedraaid en zullen ze als Prins Ron I en Prinses Daniëlle voorgaan, bijgestaan door elf adjudanten.

Traditioneel zal de avond geopend worden met het drinken van een Pinke. Daarna zullen ze een tocht maken langs de vier horecagelegenheden die beurtelings zullen fungeren als residentie van de Pinmaekers.

Prins Ron I gaat deze avond voorop onder zijn devies: ‘Weem ze auch als prîns hebbe oetgeroope… Mich heet dur nog noets eine onger de taofel gezopen’.

Als eerste wordt Wups Pub aangedaan, waar Prins Ron I zijn onderscheiding krijgt en de proclamatie wordt voorgelezen en staat er een gezamenlijk etentje op het programma. Rond een uur of negen zal de Matchpoint bezocht worden waar een prinsentreffen is georganiseerd. Om een uur of half elf wordt de avond voortgezet met een diapresentatie bij De Kleine Winst waarbij de afgelopen elf jaar de revue zullen passeren. Rond de klok van middernacht zal het gezelschap zich verplaatsen naar de Schans. Daar zal op een ludieke wijze de abdicatie plaatsvinden en tot in de late uurtjes gezellig nagepraat zal worden.

Mobiele versie afsluiten