Skip to content

Uniek samenwerkingsproject in Leveroy

Glendi
11 februari 2014 | 13:58

Advertentie

LeveroyNu de overheid zich steeds meer terugtrekt, subsidies aan verenigingen worden beperkt, door de voortslepende crisis en het vissen van verenigingen in dezelfde kleine ‘vijver’ wordt het voor verenigingen en instellingen steeds moeilijker om zich staande te houden.

Stichting Activiteiten Leveroy (SAL)

Zeventien verenigingen en instellingen uit Leveroy denken de oplossing te hebben gevonden door samen te gaan werken in de Stichting Activiteiten Leveroy (SAL).

Tijdens een vergadering van de gemeenschapsraad in april 2013 werd een oproep gedaan om een adviescommissie in het leven te roepen die de instandhouding van gemeenschapshuis Pestoeërskoel zou onderzoeken. Acute problemen waren er nog niet maar op termijn voorzag men die wel. Een gedegen onderzoek wees uit dat het vormen van een samenwerkingsverband tussen verenigingen de meest ideale oplossing zou zijn.

Op 3 februari hebben de deelnemende verenigingen en instellingen besloten dat samenwerkingsverband daadwerkelijk aan te gaan. De stichting zal zelf evenementen gaan organiseren voor diverse leeftijdsgroepen, zowel op lokaal als regionaal niveau. Verenigingen leveren naar rato van hun ledental personeel en de verenigingen die zij vertegenwoordigen ontvangen hiervoor een uurvergoeding.

Verder zal de stichting een beperkt eigen kapitaal moeten opbouwen om ook low budget evenementen te kunnen bekostigen of zelfs activiteiten te kunnen organiseren waarvan men vooraf weet dat ze alleen de leefbaarheid bevorderen. Alle middelen komen uiteindelijk ten goede aan de deelnemende verenigingen.

Binnenkort zullen de eerste ideeën worden besproken en zal een aanzet worden gegeven voor een reglement.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie