Skip to content

Minister intervenieert niet arbeidsrechtelijk conflict gemeente Nederweert

Redactie
8 februari 2014 | 15:57

Advertentie

Raadzaal beschouwingen nederweertWoensdag heeft minster Plasterk van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een brief gestuurd naar de Tweede Kamer met een reactie op het schrijven van een oud-werknemer van de gemeente Nederweert. In deze brief geeft de minster aan dat hij: “gezien de uitspraken van de betrokken instanties en het feit dat gemeenten, grondwettelijk gewaarborgd, autonoom zijn in de regeling en het bestuur van hun eigen huishouding”, geen reden ziet tot interveniëren in het dit conflict tussen de oud-werknemer en de gemeente Nederweert.

Minister intervenieert niet arbeidsrechtelijk conflict

De minster zal dan ook geen integriteitsonderzoek bij de gemeente Nederweert uitvoeren, zoals verzocht door de oud-werknemer. Het arbeidsconflict is een lang slepende kwestie waarbij de oud-werknemer van de gemeente Nederweert vindt dat hij ten onrechte is ontslagen. Bovendien zou hij op een onbehoorlijke manier zijn behandeld door de gemeente.

Er hebben inmiddels meerdere procedures gelopen bij verschillende instanties, waaronder de Centrale Raad voor Beroep, de Nationale Ombuds- man, het Adviespunt Klokkenluiders, De Commissie Klokkenluiders Gemeentelijke Overheid en het Gerechtshof Den Bosch. Deze hebben zich inmiddels uitgesproken over de zaak.

Voor de gemeente is de zaak afgedaan. De hoogste instanties hebben een uitspraak gedaan, waarmee het ontslag definitief  is.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie