Skip to content

Jong en gearriveerd talent samengebracht in Theaterboerderij Boeket

Redactie
30 januari 2014 | 11:44

Advertentie

BoeketLogoSmallHerman van Veen verzorgt later dit jaar een voorstelling in Theaterboerderij Boeket.” Dat vertelde Jos Levels zaterdag 11 januari jl. tijdens de presentatie van het programma 2014. De exacte datum waarop Van Veen naar Nederweert komt is nog niet bekend, maar Jos en Riek Levels hopen dat dit gebeurt op zondagmiddag 22 juni a.s. Die dag vindt in hun Theaterschuur en tuin een muzikaal gypsy-treffen plaats van De Rosenbergs en Fin de Siècle.

Jos Levels: “Herman heeft ooit een cd opgenomen met het Rosenberg Trio. Een nieuwe muzikale ontmoeting met de jongere generatie Rosenbergs zou dan ook zeer exclusief zijn.” Een ander nieuwtje was dat Theaterboerderij Boeket gaat samenwerken met het theatertje dat Herman van Veen heeft op zijn landgoed in Soest. Zo zal in de toekomst jong talent worden uitgewisseld. Jos en Riek spelen met het idee om Paul Nijs, een jonge en talentvolle marimbaspeler uit Weert, naar Herman van Veen te sturen om daar een optreden te verzorgen.

Theaterboerderij Boeket

Het programma voor dit jaar werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de ‘Vrienden van de Theaterboerderij’. Deze vriendengroep werd eind 2013 opgericht en telt al ruim tachtig vrienden. Jos en Riek vertelden tijdens een optreden van de groep Six Roses dat ze erin zijn geslaagd om, verspreid over het jaar, twintig optredens te boeken. Optredens die variëren van cabaret en luisterliedjes, via folkmuziek en modern ballet tot zigeunermuziek en toneel. Ook de jeugd wordt niet vergeten.

Moeders centraal

  • Het programma 2014 wordt geopend op zondagmiddag 6 april met een optreden van de Roermondse muziekgroep MATIZ. MATIZ bestaat pas vanaf juni 2011 en brengt een breed programma wereldmuziek. Denk daarbij aan Jiddische muziek/Klezmer, Balkan- en Zigeunermuziek en Zuid-Amerikaanse muziek. Maar ook Ierse en Griekse muziek staat op het programma.
  • Zaterdagavond 12 april brengt het jonge talent Monique Delamboy cabaret waarin humor en levenslessen elkaar raken. Daarnaast confronteert liedjeszanger, pianist en tekstschrijver Henri Vonken, uit Budel het publiek met verassende gedachten.
  • Zondagmiddag 13 april vervlecht de formatie Finvarra op percussie viool gitaar bouzouki en veel zang Keltische folkmuziek met oosterse invloeden.
  • Op zaterdag 3 mei brengen De Lindespelers uit Nuenen het toneelstuk Gif, een stuk vol emotie en verdriet over een man en een vrouw die eerst een kind verliezen,  dan zichzelf en uiteindelijk elkaar.
  • Op zondag 4 mei is Theaterboerderij Boekt de plek waar iedereen die zich jeugdig voelt, of is, de jeugdshow kan bezoeken van Rinaldo. Een show met veel tempo, afwisseling kleur en humor met, jawel, een sprekende aap.
  • Zaterdagavond 10 mei staat een Ierse folkavond geprogrammeerd met de groep O-Krie
  • Zondag 11 mei de plaats waar moeders centraal staan. Buiten en binnen verwennen kinderen hun moeder op zelfgemaakte lekkernijen, optredens en veel wellness.
  • Zaterdag 17 mei keert de Belgische cabaretier Lennaert Maes terug naar Nederweert. Vorig seizoen boekte hij er een groot succes met zijn Nederbelgië. Deze Belg is druk bezig Nederland te veroveren met een muzikaal cabaretprogramma voor wie Nederlands leert. Jos en Riek verwachten dat het publiek ook nu weer uit zijn hand eet, terwijl Lennaert druk bezig is iedereen in te pakken.

Choreograaf met wereldfaam

  • Zondagmiddag 18 mei treedt de Limburgse zanggroep Toesjee op. Het accent van deze zanggroep ligt op ‘raken, ontroeren ….. toesjeren’. Ze hebben vocale, één- en meerstemmige verrassingen in petto, maar zingen ook veel eigen arrangementen a capella. Het repertoire bestaat voornamelijk uit latin- en Iers/Engelse nummers.
  • Zaterdagavond 24 mei wordt één van de hoogtepunten in het bestaan van Theaterboerderij Boeket. Die avond zingt Suzan Seegers nummers van Toon Hermans.
  • Zondag 25 mei voert Gruppo Del Sur, vier Brabantse musici en een Argentijnse bandoneonist je mee naar de wereld van Piazzolla: meeslepende tango’s en rauwe emoties in een wereld waarin hartstocht de boventoon voert.
  • Zaterdag 31 mei en zondag 1 juni is de theaterboerderij de plaats waar de Limburgse choreograaf met wereldfaam Joost Vrouwenraets zijn dansvoorstelling Heroes. Een voorstelling waarin hij speelt met de liefde. Voor de ware liefde is heldenmoed nodig, die zich meestal laat zien bij tegenslag. Het wordt een voorstelling die u brengt van puur magisch naar rauw en instinct.
  • Zondagmiddag 22 juni vindt in de Theaterschuur en de tuin van Jos en Riek Levels een muzikaal treffen plaats van De Rosenbergs en Fin de siècle. Het belooft een flinke dosis swing en zigeunervuur te worden, die schatplichtig is aan Django Reinhardt.

Nieuwste programma Fons Heuvelmans

  • Na een zomerpauze wordt het programma op 30 augustus voortgezet door het singer-songwriter duo Chelsea en Boudewijn . Deze twee jonge, zeer talentvolle muzikanten spelen voor de pauze akoestische pop met lichte country invloeden. Na de pauze treedt de sublieme gitarist Cor Mutsers op. Hij is onder meer begeleider van Ilse de Lange en Lenny Kuhr. Cor Mutsers speelt eigen werk en begeleidt deze avond ook wereldkampioen kunstfluiten Geert Chatrou.
  •  Zaterdag 6 september is in de Theaterboerderij Afrikaanse muziek te horen.
  • Na gestart te zijn als een preperformance groep, bedachten de leden van de groep Dalaba dat ze al dat moois ook direct konden delen met het publiek. Het programma dat ze brengen bestaat uit percussie djembe en Reggie.
  • Zondag 7 september wordt het theater vrijgemaakt voor het duo Maaike Peters (cello) en Isabelle van Dooren (piano) Ze bieden het publiek een rijk muzikaal banket aan.
  • De veertienjarige talentvolle slagwerker Paul Nijs uit Weert verrast het publiek daarna met zijn marimbaspel.
  • Zaterdag 13 september staat weer een oude bekende in de theaterschuur: Piepschuim. Piepschuim is een cabaretgroep die het programma brengt met een gezonde dosis humor, zonder bijwerkingen. Het derde programma van de groep ‘Op Recept’ geneest acht waar het kan maar hard en doeltreffend waar het moet.
  • Zondagmiddag 14 september brengt Klaas Vaak een onderhoudend programma voor iedereen die jeugdig is of zich jeugdig voelt.
  • Zaterdagavond 20 september is Limburgs meest bekende chansonnier te gast. Fons Heuvelmans presenteert zijn nieuwste programma met Franse chansons en zelf geschreven dialectliedjes
  • Zondagmiddag 21 september wordt het theaterseizoen 2014 afgesloten door het Weerter jazzcombo Jazz Minded. Het combo brengt jazz op een hedendaagse en laagdrempelige wijze.

Theaterboerderij Boeket ligt in het buitengebied van Nederweert aan de Rosselsweg 3.
Reserveren is, gezien de grote belangstelling voor het programma, wenselijk. Dat kan vanaf nu via tel.nr. 0495 – 63 19 99 of j.levels3@kpnplanet.nl.
De entreeprijs voor de voorstellingen bedraagt tien euro. Voor en na de voorstellingen kan het publiek zich verpozen in de grote natuurtuin die rond de boerderij ligt.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie