Skip to content

Update herinrichting Kerkstraat-Lambertushof

Glendi
28 januari 2014 | 16:04

Advertentie

Foto's Nederweert vanuit Kerktoren 237De gemeente laat weten dat op maandag 10 maart gestart zal worden met de herinrichting van de Kerkstraat en de Lambertushof.

info nutsbedrijven

Om te voorkomen dat de nieuwe bestrating net na dat deze gereed is, opgebroken moet worden, is aan de nutsbedrijven gevraagd of zij op korte termijn nog werkzaamheden op de planning hebben staan.

Enexis heeft aangegeven dat de gasleiding in de Kerkstraat vervangen moet worden. Met name een gedeelte voor restaurant Bi-j Siem en vanaf de Paulus Holtenstraat tot aan de Jumbo is in slechte staat. Tegelijkertijd zullen ook een aantal huisaansluitingen vervangen worden. Op maandag 10 februari starten deze werkzaamheden.

Door steeds te werken in stukken van maximaal 20 meter wordt geprobeerd de overlast zoveel mogelijk te beperken. Winkels en woningen zullen gewoon bereikbaar zijn. Enexis zal de aanwonenden zelf op de hoogte stellen.

Op maandag 20 januari is gestart met het verleggen van de laagspanningskabel in de Paulus Holtenstraat.

Advertentie

3 Reacties

  1. Daar zullen de ondernemers wel heel blij van worden!
    Wat is er eigenlijk gebeurt met de petitie die de ondernemers ingediend hebben? Onder op de stapel terecht gekomen wellicht?

    • Tja, ondernemers hebben hier waarschijnlijk zelf voor gestemd. Laat me raden. Ze hebben VVD gestemd? Tja… eigen schuld…. Iedereen weet dat de VVD er NIET is voor het MKB. Iedereen weet dat de VVD pro lasten verzwaring is en pro belastingen. Ja ze beweren wat anders in hun campagne, maar na de campagne is hun track-record behoorlijk Pro lasten verzwaring en pro belastingen.

      Achja, ik weet niet eens meer welke winkels er in het centrum liggen. Aangezien het centrum nu onbereikbaar wordt neem ik aan dat er steeds minder mensen erheen gaan. Zeker aangezien ondernemers zeggen 20 tot 25% minder omzet te krijgen. Ik denk dat dit wel gaat oplopen en dat het veel ondernemers uiteindelijk de kop gaat kosten.

      Ik ga braaf naar weert, zoals onze gemeente wilt. Nederweert is alleen nog maar een woon dorp zonder winkels. Weert is the place to be volgens onze gemeente.

      Dit grapje gaat ons hééééél veel geld kosten op langere termijn.

      1. De kosten van de aanleg van al deze nieuw bouw (brugstraat, kerkstraat etc). Ik schat een paar miljoen?
      2. De verminderde klanditie voor de ondernemers, wat minder winst betekend en dus ook minder belasting inkomsten voor de gemeente.
      3. De faillissementen waardoor vele mensen werkloos raken en dus een uitkering nodig hebben.
      4. Hierdoor moeten de belastingen weer omhoog wat tot nog minder besteedbare inkomsten leidt voor de burger/ondernemer.

      Oké sommige kosten hiervan worden landelijk gedragen maar dan nog. U snapt mijn punt. Het kost ons meer dan die miljoenen die de aanleg zelf kostte.

      Achja, daar hebben onze ambtenaren letterlijk schijt aan ( pardon, my French ). Zij hebben lekkere dealtjes geslagen (VVD hé, corrupt tot op het bot).

      Stem maar vooral weer VVD meneertjes de ondernemertjes. Dan weet u zeker dat u weer genaait zult worden. Dit geldt overigens ook voor het CDA en PVDA, gezien deze dezelfde standpunten hebben. In de praktijk dus, verkiezingsprogramma’s verschillen inderdaad, maar het gaat om wat ze ERNA doen en niet over wat ze beloven. Remember: elke belofte die een politicus maakt kost geld, dat geldt wordt ALTIJD opgebracht door u als burger of ondernemer. Trap dus niet in die cigaren uit eigen doos. Gezien u 3 cigaren geeft en er 2 terug krijgt.

  2. Ik hoop wel dat de lantaarnpalen die te zien waren op het onderwerp, aangepast zullen worden. Mijn mening is dat deze te modern zijn. Ook vind ik de kleur van de klinkers te oranje (niet mooi).


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie