Skip to content

Seniorenwandeling Lozerheide

Redactie
28 januari 2014 | 16:11

Advertentie

feet in shoes on a forest path

Op woensdag 12 februari 2014 organiseert het IVN Weert e.o. een seniorenwandeling in de Lozerheide, een natuurgebied nabij Lozen, België. In de 19e eeuw is dit, oorspronkelijk “woeste” gebied, omgevormd tot landbouwgrond.

Seniorenwandeling

De Lozerheide heeft een systeem van kanaaltjes leidde kalkrijk Maaswater uit de naburige Zuid-Willemsvaart en het Kempisch Kanaal in het gebied dat door middel van vloeiweiden onder water kon worden gezet, een systeem dat als voorloper kan worden gezien van onze huidige beregening. Het is nu een rijk natuurgebied met veel planten- en dierensoorten. Dit komt door de waterpartijen die in het gebied te vinden zijn. Men vindt in het domein 250 plantensoorten waarvan de herfsttijloos wel de meest opvallende is, 47 boomsoorten, 400 soorten paddenstoelen en 400 vlindersoorten. Er broeden 80 verschillende vogelsoorten.

Het is winter maar dat betekent allerminst dat de natuur slaap er is hier ook nu nog veel te zien. Onder leiding van een aantal natuurgidsen van het IVN maken we een mooie wandeling door dit natuurgebied en laten we ons verrassen. Dit is de eerste in een serie van vier seniorenwandelingen die het IVN dit jaar organiseert: in de winter, in de lente de zomer en de herfst.

Aanvang: 14.00 uur, vertrekpunt het Natuur- en Milieucentrum “de IJzeren Man”. De deelname is gratis en staat open voor iedereen maar het is een senioren wandeling dus afstand, tempo en duur zijn afgesteld op de wat oudere deelnemer. Verdere informatie: Herman Beuvens, beuvens@lijbrandt.nl, tel. 0495 53 59 83

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie