Skip to content

Frits Knapen zilveren jubilaris

Glendi
27 januari 2014 | 11:11

Advertentie

Frits KnapenOp zaterdag 25 januari 2014 werd Frits Knapen tijdens een feestdiner in restaurant “Bi-j Siem” in het zonnetje gezet vanwege zijn 25-jarig bestuurslidmaatschap van de Stichting Geschiedschrijving Nederweert.

Naast zijn bestuurslidmaatschap heeft Frits in de boekenserie “Nederweerts Verleden” van de stichting regelmatig gepubliceerd over zijn onderzoeken. Met name over de geschiedenis van de RABO-bank, Boerenbond en andere landbouworganisaties. Recent verscheen van zijn hand een boekwerk over de geschiedenis van Schoor, Roeven en Kraan. Verder speelt Frits een belangrijke rol bij de verwerving van voor de geschiedschrijving belangrijke archieven en documentatieverzamelingen. Ook is hij vele jaren penningmeester van de stichting geweest.

25 jaar verdienstelijk voor Stichting Geschiedschrijving Nederweert

Scherpe geest
Met zijn 90 jaren en onverminderd scherpe geest is de zilveren jubilaris nog steeds van grote waarde voor de Stichting Geschiedschrijving Nederweert. Momenteel houdt hij zich onder andere bezig met het ontsluiten van historische bronnen op internet t.b.v. de website van de stichting.

Aan de weg timmeren
De Stichting Geschiedschrijving Nederweert timmert flink aan de weg. Zo organiseert zij zeer regelmatig heemkunde-rondleidingen door de dorpskern van Nederweert. In het Weekblad voor Nederweert publiceert de stichting al enkele jaren een artikelenreeks over kleine en grote gebeurtenissen uit de Nederweerter geschiedenis. Verder wordt hard gewerkt aan een nieuwe boekuitgave, die dit jaar als negende deel in de serie “Nederweerts Verleden” zal worden uitgebracht. Nadere berichten hierover zullen binnenkort volgen.

Tekst: Alfons Bruekers Foto: Stichting Geschiedschrijving Nederweert

Advertentie

2 Reacties

  1. Pap, ook dit heb je weer geflikt. Proficiat!! Benieuwt welk jubileum het volgende is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie