Skip to content

Muziek maken is leuk!

Redactie
26 januari 2014 | 15:52

Advertentie

Jeugd Harmonie St. Joseph uitstekend optredenHarmonie St. Joseph is sinds begin januari verbonden aan een gezamenlijk project met het Rick (Regionaal Instituut Cultuur en Kunsteducatie) en de vier Nederweerter basisscholen (De Bongerd, De Kerneel, De Klimop en Budschop). Samen met het Rick verzorgen Harmonie Sint Joseph Nederweert dit schooljaar het project ‘Blaasmuziekwinkel‘ op de vier Nederweerter basisscholen. Dit project biedt leerlingen van de groepen 4-5 de mogelijkheid om tijdens 20 (wekelijkse) lessen kennis te maken met muziek in het algemeen maar ook met wat het betekent om samen in groepsverband muziek te maken.

Muziek maken is leuk!

Muzikanten en/of dirigenten van de harmonie zullen de kinderen kennis laten maken met alles wat muziek ons te bieden heeft. Maar ook met hoe leuk het is om lid te zijn van een (muziek)vereniging en samen met anderen muziek te maken. Natuurlijk zullen diverse instrumenten ’live’ de revue passeren en misschien kunnen kinderen (onder begeleiding) zelf al eens kennismaken met een instrument door er op te spelen. Behalve blaasinstrumenten wordt bij de harmonie ook op slagwerkinstrumenten muziek gemaakt.

Aan het einde van de muzieklessen zal er ook een gezamenlijke afsluiting van dit project plaatsvinden waarvoor ouders, broertjes, zusjes opa’s en oma’s van harte worden uitgenodigd om de ervaringen van de kinderen te komen beluisteren.

Na afloop van het project kunnen de kinderen zich dan ook aanmelden om (na de zomervakantie) te starten met de AMV-les (algemene muzikale vorming). De AMV duurt één schooljaar en wordt gegeven op donderdagavond van 18.45 tot 19.45 uur. Na jaar kijken we welk instrument het kind zou willen bespelen en waar het aanleg voor heeft. Daarna gaan de muzieklessen echt van start bij het Rick.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie