Skip to content

Buitencentrum De Pelen verwacht 1,5 miljoenste bezoeker

Glendi
25 januari 2014 | 11:05

Advertentie

Buitencentrum de PelenOp woensdagochtend 29 januari verwacht Buitencentrum De Pelen de 1,5 miljoenste bezoeker sinds de opening van het nieuwe centrum in 2001. De gelukkige winnaar wordt verwelkomd door Gedeputeerde Patrick van der Broeck en krijgt een ‘Heerlijk Dagje Peel’ aangeboden. Bovendien ligt er voor alle bezoekers, die op deze dag naar het Buitencentrum komen, een leuke attentie klaar. Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer is het visitekaartje van Nationaal Park De Groote Peel én uithangbord van de Peel regio. Met 140.000 bezoekers per jaar is het centrum een van de grootste toeristische trekkers in de regio. De Pelen biedt educatie en informatieoverdracht over de Peel. Meer dan 7500 kinderen en 4000 volwassenen per jaar doen mee met een georganiseerde activiteit! Daarnaast worden bezoekers voorzien van informatie over toeristische mogelijkheden in de regio. Het centrum vervult daarbij een belangrijke functie in het verwijzen van bezoekers naar horeca in de streek en naar andere attracties, zoals het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof en het Klok & Peel museum Asten.

Feestelijk onthaal voor 1,5 miljoenste bezoeker

Voor het Buitencentrum is de regionale worteling van groot belang. Door de interactie met lokale ondernemers, lokale organisaties en de ruim 60 vrijwilligers is het centrum van wezenlijke belang voor de leefbaarheid van de streek en de toeristische sector in de regio.

De 1,5 miljoenste bezoeker ontvangt een cadeaubon voor een ‘Heerlijk Dagje Peel’. De bon geeft recht op een High Tea bij theehuis Hof van Schoor, een bezoek en rondleiding in het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, pannenkoeken eten bij restaurant De Dorpsherberg en een avondwandeling met de boswachter in De Groote Peel. En dit alles maar liefst voor vier personen!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie