Skip to content

Riool verstopt? Voorkom onnodig hoge kosten!

Redactie
9 januari 2014 | 10:04

Advertentie

Riool nederweert 832013-08-08De gemeente krijgt steeds vaker te maken met mensen die na een rioolverstopping meteen een inspectiebedrijf inschakelen. Hierdoor worden er hoge kosten gemaakt. Als vervolgens blijkt dat het probleem zich op eigendom van de gemeente bevindt, probeert men de kosten tevergeefs op de gemeente te verhalen. Je kunt deze hoge kosten dus voorkomen door eerst vast te stellen op welke grond de verstopping zich bevindt.

Voorkom onnodig hoge kosten!

De aansluiting van je huishoudelijk riool is te verdelen in een gemeentelijk en een particulier deel. Bij de perceelsgrens houdt de gemeentelijke aansluiting op en begint het particuliere riool. Bij deze grens is in de meeste gevallen een controleputje (ontstoppingsstuk) gemaakt. Weet je niet waar dit putje zit, dan kun je dit navragen bij de receptie van de gemeente. Het gemeentelijk deel loopt vanaf het hoofdriool tot aan de controleput en het particuliere gedeelte loopt vanaf dit punt naar je huis. Het controleputje behoort dus nog tot jouw onderhoud/eigendom.

Kosteloos
Als je riool verstopt is, moet je zelf eerst het controleputje openmaken. Je kunt dan meestal zien in welk deel de verstopping zit. Is het putje leeg, dan zit de verstopping waarschijnlijk op je eigen terrein en zul je de riolering zelf schoon moeten maken. Als het putje vol is, dan is het gemeentelijk riool vermoedelijk verstopt. Neem dan contact met de gemeente. Als het riool op gemeente-eigendom is verstopt, dan kunnen ze dit kosteloos verhelpen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie