Skip to content

Vandalisme tijdens oud en nieuw Nederweert (Foto’s)

Redactie
1 januari 2014 | 13:59

Advertentie

Vandalisme NederweertOud en nieuw is volgens de politie Limburg rustig verlopen. Ook in Nederweert is oud en nieuw redelijk rustig verlopen. Gisteravond was er alleen maar een klein brandje op het horecaplein.

Vandalen hebben een verkeersbord aan de Ospelseweg vernield. Ook aan de Theo Siebenstraat is een afvalbak vernield met vuurwerk. Bij de gemeentegarage is een brievenbus opgeblazen. In het park op Budschop ligt nog veel afval van vuurwerk net als in veel andere straten van Nederweert.

In Weert was het een drukke avond en nacht voor de brandweer. Zes keer zijn ze uitgerukt voor kleine brandjes als gevolg van vuurwerk. Daarnaast was rond een uur vannacht een flinke brand in het cultureel centrum op Molenakker. De uitslaande brand heeft voor veel schade gezorgd. De brandweer van Weert en Nederweert zijn ter plaatse geweest om het vuur onder controle te krijgen.

Op de Oelemarkt is een politieman gewond geraakt tijdens een aanhouding. Een 45-jarige man verzette zich hevig waarbij de politieman ten val kwam en een gebroken knieschijf opliep.

Heb je ook iets gezien? Maak een foto en stuur deze naar redactie@nederweert24.nl.

Advertentie

11 Reacties

  1. t splitsing loverstraat-geenestraat hang ook een bord in de boom, mooi omgekruld aan een tak. Daar is ook een bommetje op losgelaten denk ik

  2. Vinden die pubers dat nu zo ruig of hebben ze niet meer verstand

  3. Voor het malitair kerkhof in Nederweert hangen ook hangjongeren uit de buurt waar de ouders niet op toe ziet ,en dan moet je eens zien wat een rommel ze achterlaten .de Gemeente doet ook niks hier aan

  4. Op de nieuwe rotonde bij hoebenakker ligt ook een vernield verkeersbord. Ik vind het schandalig dat er zoveel vernield wordt en ben het ermee eens dat ze eens wat aan de hangjongeren op het militair kerkhof moeten doen. Die staan daar altijd “verdekt opgesteld” wat rotzooi te maken en je zou onderhand schrik hebben om erlangs te lopen. Het zijn echter niet altijd alleen jongeren: kijk maar naar de 40+er die in weert een politieagent z’n knieschijf heeft gebroken. SCHANDALIG!!! Als de hangjongeren van dat soort ouders hebben, dan snap ik dat er van veel jeugd niet veel terecht komt. Op 2e kerstdag heb ik er toevallig zelf voor gezorgd dat de politie in Nederweert nog een jonge “autospiegeltrapper” heeft op kunnen laden. Alle vandalen met harde hand aanpakken zou ik zeggen! Een paar uurtjes “werken” bij HALT maakt te weinig indruk op die jonge snaken. Waarom niet met een grote groep buurtbewoners de hele avond naast de hangjongeren gaan staan, dan is er voor hun de lol zo af denk ik… Ik vind het heel erg dat de hulpverleners en de belastingbetalers altijd de dupe zijn van zo’n nieuwjaars”feestje”

    • vind het jammer dat wij de beschuldigingen krijgen van die verkeersborden en dergelijke, en dat van verdekt opgesteld we zijn jeugd? en dat jullie schrik hebben, daar kunnen wij weinig aan doen? wij staan dan wel met een muts op of wat dan ook, maar dat betekent niet dat wij criminelen zijn. je vergelijkt ons met een kerel van 40 jaar die dan ook nog eens een knieschijf breekt van een politie agent, dus omdat oudere mensen dit doen betekent dat dat wij dat ook doen? en dat van ” Waarom niet met een grote groep buurtbewoners de hele avond naast de hangjongeren gaan staan, dan is er voor hun de lol zo af denk ik…” moeten we dat als een bedreiging opvatten? en ik werk zelf ook en betaal zelf ook belasting maar niet alles word door ons gedaan, wij staan misschien wel met meerderen mensen buiten, maar dat betekent niet dat wij al het vandalisme op onze naam hebben staan! misschien zou een praatje inderdaad beter helpen, in plaats van alleen maar te zeuren over dingen die wij niet hebben gedaan. En over die rommel als er bij iedere bankje een prullenbak zou staan zouden we onze rommel misschien op kunnen ruime, maar dat is dan geen excuus voor de rommel niet in de prullenbak te gooien. ik heb 1 januari nog vuurpijlen van het militair kerkhof afgehaald die uit mijn achtertuin daar zijn beland.

    • goed gezegd S!!ook ik ben een moeder van een van de zogenaamde hangjongeren,SCHANDALIG dat er gezegd word door OUDERE JONGERE” als de hangjongeren van dat soort ouders hebben dan snap ik wel dat er van de jeugd niet veel terecht komt”
      OUDERE JONGE!! praat eens met de jeugd en oordeel NIET en link vooral de vernielingen niet aan de jongeren bij het militair kerkhof,ik ken vele van hun persoonlijk en ik kan je verzekeren ,ze zijn niet zo slecht als jij denkt.praat eens met ze dat is beter dan oordelen!!

  5. vreselijk dat er zoveel vernield is in nederweert.
    daarom kan ik trots zeggen dat er bij mij thuis met oud en nieuw 50 jongeren oud op nieuw hebben gevierd,ze hebben allemaal hun afgestoken vuurwerk samen opgeruimd!en het huis schoon achter gelaten.zo kan het ook gaan!!
    en oudere jongen!!ga inderdaad eens naast die hangjongeren staan,dan zul je zien dat ze helemaal niet zo verkeerd zijn,al moeten ze inderdaad hun rommel wel opruimen!!,Knoop eens eens praatje met hun aan ipv klagen dan zul je zien dat ze wel luisteren.De jeugd tussen de 14 en 18 moet wel ergens kunnen samen komen omdat in hun leeftijd catagorie niks meer is,als er eens na hun geluisterd word ipv oordelen dan zul je zien dat het allemaal anders kan

  6. Heeft lang geduurt een afvalbak op ospeldijk deze heeft 1 jan niet meegemaakt.ellendige jong.

  7. Hoeveel niet jongeren laten hun (vuurwerk) rotzooi gewoon op straat slingeren. Zijn te lui om t even op te ruimen. Geef eerst eens een goed voorbeeld en oordeel niet te snel. En daarbij zijn jullie ook jong geweest en waarschijnlijk ook niet altijd even braaf….

    Mijn kids zijn nog klein, maar leren nu al dat je je eigen rommel op moet ruimen en andere mensen in hun waarde moet laten.

  8. Met ‘niet jongeren’ bedoel ik dus de oa de oudere jongere :p

  9. Het begint al goed, het nieuwe jaar. Mensen van Nederweert, oud en jong, we moeten het samen doen. Dus geef elkaar een kans, en heb respect en begrip voor elkaar.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie