Skip to content

Burgemeester verbaasd over kritiek LLTB

Redactie
27 december 2013 | 10:55

Advertentie

Burgmeester Evers Nederweert 1788Vorige week heeft de LLTB haar zorgen geuit over het kennisniveau van de provincie en de gemeenten als het gaat over agrarische onderwerpen. Aanleiding voor de reactie van de LLTB was de onrust die is ontstaan omtrent de bollenkwekerij in Nederweert Eind. Burgemeester Evers laat op zijn weblog weten dat zijn reactie in de Limburger van vandaag niet -helemaal- correct is weergegeven. Burgemeester Evers: “Het krantenbericht was niet echt “verkeerd”. Evenzogoed geef ik onderstaand mijn letterlijke reactie.”

Burgemeester verbaasd over kritiek LLTB

Burgemeester Evers: “Het krantenbericht waarin de opvatting van de LLTB werd geventileerd over onze gemeente heeft me zeer verwonderd. In het concrete geval van Nederweert was er sprake van het verzoek om een gedoogbeschikking (ivm aanleg spoelbassin en oprichting spoelinstallatie) door een bedrijf. Bij het beoordelen van een dergelijk verzoek is de uiteindelijke vergunbaarheid van zeer groot belang alsmede de gevolgen die er ontstaan door niet gedogen. De activiteit als zodanig (het wassen) is meldingsplichtig volgens het activiteitenbesluit van de Wet Milieubeheer. Uiteraard controleren wij zeer streng dat aan de wettelijke voorwaarden terzake wordt voldaan, ook aan de voorkant van het proces willen wij daar zekerheid over verkrijgen. De inwoners van Nederweert en de omgeving van het bedrijf mogen dat ook van ons verwachten. De kwaliteit van Nederweert is gelegen in het wegen van alle belangen, wij zijn immers geen standsorganisatie zoals de LLTB, die met name opkomt voor het ondernemersbelang”.

De vragen die GroenLinks Limburg stelt aan GS van Limburg brengen verwarring en hebben de onrust versterkt in de omgeving. Het bedrijf in Nederweert Eind voldoet aan alle wettelijke eisen die ze natuurlijk moeten blijven controleren. Nu is geen reden tot bezorgdheid al dus de Burgemeester.

Advertentie

4 Reacties

  1. Geachte redactie,
    De laatste zinnen in uw bericht kan ik niet echt tot de mijne maken. Ik zie het zo: Als er bezorgdheid bestaat is het goed dat een politieke partij -in dit geval Groen Links- kritisch de vinger aan de pols houdt. De partij veroorzaakt natuurlijk niet de onrust. Een aantal mensen uit Eind hebben mij benaderd omdat ze echt bezorgd zijn/waren. Wij bagetelliseren die zorgen niet maar gaan er serieus mee om. Dat geldt ook voor het voldoen aan wettelijke eisen. Wij blijven daar zeer alert op. Niet alleen gisteren maar ook vandaag en morgen.

  2. Is wel eens vaker verbaasd als ie fout zit.

  3. Ik sluit me bij “Mel” aan…
    Ver van mijn bed show is in dit geval beter op zijn plaats! Daar kunnen wij als buurt ook over meepraten!!!!

  4. Henk heeft het toch altijd bij het juiste EIND?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie