Skip to content

75 nieuwe boerderijerven in Nederweert en Weert

Redactie
23 december 2013 | 10:40

Advertentie

boerderijerven in Nederweert en Weert2De sfeer en aankleding van 75 erven in de buitengebieden van Nederweert en Weert hebben in de afgelopen drie jaar een flinke impuls gekregen. Dat is niet alleen winst voor de omgeving, het groen en het materieel erfgoed, maar evenzeer voor de ruimte voor plant en dier. Ter afsluiting van het jaar van de Boerderij de ‘make-over’ van enkele beeldbepalende erven in Weert en Nederweert.

Boerderijerven in Nederweert en Weert

Weert en Nederweert mag met recht trots zijn op de buitengebieden met fraai ingepaste woningen en bedrijfspanden. Boerderijen en woningen met een streekeigen beplanting in de vorm van hagen, hoogstamfruit, leibomen, lanen en majestueuze bomen bijeengebracht in groene eilanden bepalen namelijk in belangrijke mate de eigenheid van de dorpen en bebouwingsranden. Aan groen in combinatie met het gebouw kan ook het verhaal van de bewoners en vaak ook van het het boerenerfgoed worden afgelezen. Niet alleen de ontstaansgeschiedenis, maar ook de ontwikkeling in de loop der jaren. Daarnaast is de groene beplanting ook nog eens allesbepalend voor de kwaliteit van de panden én de verdere omgeving.

In totaal werden in Nederweert en Weert maar liefst 532 hoogstamfruitbomen in een grote diversiteit aan fruitgaarden geplant. Daarnaast gingen ook nog eens 353 bomen de grond in. In totaal werd een kleine 8000 meter aan hagen aangeplant. Voorts werden de nodige struwelen en bossages aangeplant. In totaliteit gingen maar liefst 11.147 stuks aan bomen en struiken de grond in.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hallo Harold,

    Bedankt voor opname van het bericht.
    Ondersteuning door IKL is komend jaar nog mogelijk!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie