Skip to content

Sleuteloverdracht eerste Lifetime-woning in Hoebenakker

Redactie
17 december 2013 | 17:26

Advertentie

lifetimewonenOp donderdag 19 december is de (symbolische) sleuteloverdracht van de eerste Lifetime-woning aan de Wiel Gubbelsstraat in Nederweert om 10.30 uur. Gedeputeerde Noël Lebens en wethouder Mackus zullen samen met de bewoner(s) deze officiële handeling verrichten. Wethouder Mackus is enthousiast over het concept: “Vanuit de gemeente is flexibel meegedacht over de invulling van deze locatie. Dat is wat de huidige tijd van ons verlangt. Meulen heeft dit weten te vertalen in een mooi eindproduct, bereikbaar voor iedere doelgroep”.

Lifetime-woning in Hoebenakker Nederweert

Met de sleuteloverdracht wordt een mijlpaal bereikt, maar de doorontwikkeling van het Lifetime-concept heeft in de tussentijd niet stilgestaan. Er is al een versie opgeleverd, nog een is in aanbouw en de derde is in ontwikkeling (de zogenaamde 1.0, 2.0 en 3.0-versie). De basisopzet van het concept blijft hierbij gehandhaafd en staat als een huis.

Meegroeiwoning, maatwerk

‘Lifetime wonen’ is ontwikkeld door Meulen Groep uit Weert. Van de starter tot de senior biedt de ‘meegroeiwoning’ alle ruimte en mogelijkheden om individuele woonwensen te realiseren en op een eenvoudige manier. ‘Lifetime wonen’ is het langverwachte maatwerk-antwoord op vragen uit de markt. ‘Lifetime wonen’ betekent in de praktijk woonkeur- c.q. levensloopbestendig wonen. In een waardevaste, courante woning.

Laag energieverbruik

De basis van Lifetime wonen zijn kavels van 9.15 x 23 m1, waarop woningen worden gerealiseerd die te allen tijde, in elke levensfase, zijn uit breiden naar behoefte. In het Lifetime-concept is tevens gekozen voor maximale isolatie en beperking van installaties, en dus van energieverbruik. Zoals bekend is de woning ook qua energieverbruik voorbereid op de toekomst. Bij een slechts geringe aanpassing met een zonneboiler/zonwering wordt al voldaan aan de zogenaamde toekomstige EPC-wetgeving van 0,4. EPC is de normering om de energiezuinigheid van de woning aan te geven. Maar er zijn nog meer mogelijkheden op het gebied van energiehuishouding.

Op www.lifetimewonen.nl staat meer informatie.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie