Skip to content

Stramproy krijgt eigen bordspel

Redactie
16 december 2013 | 14:10

Advertentie

Stramproy krijgt eigen bordspelBuurtvereniging De Hei uit Stramproy krijgt een eigen bordspel waarbij het dorp zelf centraal staat. Het bordspel “Heierroth” wordt gepresenteerd tijdens het Groot Smokkelfeest op zondagmiddag 26 januari van 14:00 tot 18:00 uur in De Zaal in Stramproy. Het smokkelfeest is opgebouwd rondom thema’s uit het spel: smokkelen, onroerend goed kopen en verkopen, handelen in boter, melk en kaas. Tijdens deze bijeenkomst kan eenmalig het bordspel voor een speciale prijs gekocht worden.

De aanleiding voor de ontwikkeling van het bordspel Heierroth is het 25 jarig bestaan van Buurtvereniging De Hei uit Stramproy. Het spel is doorspekt met veel lokale items die herkenbaar zijn voor de (oud-)inwoners van Stramproy. Qua opzet is het gebaseerd op monopoly: spelers kunnen boerderijen, monumenten e.d. kopen en verkopen. Panden zoals Boerderij Groone, Boerderij Kuulkes, De Heyerkapel, Winkel Jan van de Smeed en Boerderij Vleet hebben een speciale rol in het spel. Ook kun je handelen in melk, boter, kaas en zout. Tijdens het spel kun je geld winnen of verliezen. De uiteindelijke winnaar is degene die erin slaagt De Brookmeule te kopen.

Groot Smokkelfeest & verkoop spel

Het bordspel heeft een winkelwaarde van € 32,50. Verder is er tijdens het Groot Smokkelfeest eenmalig de mogelijkheid om het exclusieve spel tegen de speciale prijs van € 27,95 aan te schaffen. Leden van Buurtvereniging De Hei krijgen de mogelijkheid om tijdens het Groot Smokkelfeest per gezin één bordspel te kopen tegen een zeer speciale ledenprijs.

Goed Doel
Het bordspel Heierroth is een spel voor drie tot vijf spelers vanaf 10 jaar. De speelduur bedraagt 45 tot 60 minuten. Een deel van de opbrengst van de verkoop van het spel zal door Buurtvereniging De Hei geschonken worden aan een plaatselijke goed doel.

Advertentie

1 Reactie

  1. Hoorde dat er ook een poolse versie kwam omdat rooy bijna meer polen dan rooise minse tilt.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie