Skip to content

Gevarieerd Kerstvakantieprogramma bij De Pelen

Glendi
16 december 2013 | 10:42

Advertentie

Kerstvakantie bij De PelenTijdens de Kerstvakantie is er van alles te beleven bij Buitencentrum De Pelen. Niet alleen buiten, maar ook binnen kun je de natuur ontdekken.

Weer of geen weer, er is altijd iets te doen bij Staatsbosbeheer!

De eerste dag van de Kerstvakantie, zaterdag 21 december, is ook de eerste dag van de winter. De kortste dag van het jaar en dus ook de dag dat het het langste donker is! Staatsbosbeheer brengt een beetje licht op deze donkere dag met een Lichtjeswandeling in De Groote Peel. Kaarsjes op het pad zorgen voor een sfeervolle wandeling.
Gestart wordt om 19.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 7,50 per persoon, inclusief een verwarmend drankje na afloop.

Een dag later, op zondag 22 december, is er een Midwinterwandeling in De Groote Peel. Je gaat lekker doorstappen over knuppelbruggen en Peelbanen terwijl een Peelgids vertelt over het gebied. Daarna kun je samen genieten van een kop snert en broodjes met worst bakken boven het knisperend kampvuur.
Gestart wordt om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 10 voor volwassenen en € 5 per kind.

Op maandag 23 en op vrijdag 27 december kun je meedoen met een Speuren naar sporentocht. Dieren laten overal in de natuur hun sporen achter. Als je die sporen kunt herkennen, weet je welke dieren er in het gebied voorkomen.
Gestart wordt om 11.00 uur bij het Buitencentrum. Deelname kost € 5 voor volwassenen en € 3,50 per kind, inclusief gratis entree tot de tentoonstelling Nachtbrakers.

In de Peelboerderij bij De Pelen is t/m maart 2014 de tentoonstelling Nachtbrakers te zien. Deze educatieve en interactieve expositie laat je kennis maken met de uilen van de wereld. Er zijn veel bijzondere preparaten en er is een speurtocht voor de kinderen. Een kaartje kost € 2,50 voor volwassenen en € 1,50 per kind. In het Uilenlab kunnen kinderen braakballen pluizen, vogelvoederspulletjes maken, uiltjes knutselen en nestkastjes timmeren. Deelname aan het Uilenlab kost € 3,50 zónder en € 7,50 mét nestkastje timmeren. In de Kerstvakantie is Nachtbrakers – Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag uitgezonderd – elke dag van 11.00 tot 16.00 uur geopend.

Tip: op vertoon van het entreekaartje krijgen kinderen een gratis Uilskuikenpannenkoek bij restaurant de Dorpsherberg: www.dedorpsherberg.nl.

Voor de meeste activiteiten geldt vooraf aanmelden bij het Buitencentrum. Dit kan telefonisch via 0495 – 641 497 of per mail: depelen@staatsbosbeheer.nl. Voor de tentoonstelling hoef je niet te reserveren. Het Buitencentrum is in de Kerstvakantie geopend op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het Buitencentrum gesloten.

Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel: www.buitencentra.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie