Skip to content

Vaatzorg SJG Weert wederom erkend

Glendi
12 december 2013 | 12:38

Advertentie

Dr. SondakhDe afgelopen jaren zijn grote stappen gemaakt binnen de vaatzorg van SJG Weert. Niet voor niets mag het ziekenhuis daarom wederom komend jaar weer het vaatkeurmerk van patiëntenvereniging De Hart&Vaat-groep dragen.

Vaatkeurmerk De Hart&Vaatgroep

Arthur Sondakh is vaatspecialist binnen SJG Weert en werkt nauw samen met de specialisten van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven (CZE). Arthur Sondakh: “Vaatchirurgie is tegenwoordig meer dan iets dat je ‘erbij doet’. Het is een specifieke specialisatie waarvoor wij alle benodigde kennis in huis hebben. Door samen te werken met het CZE kunnen wij gebruik maken van hun faciliteiten en kan ik al mijn patiënten die behoefte hebben aan een complexere behandeling toch zelf opereren.”

De vaatzorg binnen SJG Weert was in 2012 al uitgebreid met een gespecialiseerde vaatverpleegkundige en een vaatlaborante. Een vaatverpleegkundige bewaakt zorgtrajecten en begeleidt patiënten. Arthur Sondakh: “Als patiënt met vaatproblemen heb je meestal te maken met meerdere specialisten. Zo zijn onze internisten, cardiologen, neurologen en radiologen vaak nauw betrokken bij de zorg van deze patiënten. Ook werken wij nauw samen met vaatgespecialiseerde fysiotherapeuten in de regio. Om de patiënt hierin goed te begeleiden speelt een gespecialiseerde verpleegkundige een belangrijke rol.” In 2013 is het team aangevuld met twee vaatlaborantes. Omdat er daarnaast ook geïnvesteerd is in moderne apparatuur kan het vaatlaboratorium ook ingezet worden voor huisartsen.

Steeds meer hartpatiënten
Er leven naar schatting een miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland*. Als gevolg van een kwaliteitsverbetering van de zorg voor deze categorie patiënten blijven steeds meer patiënten in leven. Naar verwachting zullen er in 2020 in ons land 1,3 miljoen hart- en vaatpatiënten zijn. Daarvan is een groot deel 70 jaar en ouder. Niet alleen vanwege de toenemende vergrijzing, ook in de regio Weert, maar ook doordat één op de vijf personen in deze leeftijdscategorie een hart- en/of vaataandoening krijgt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, sterven er meer vrouwen aan hart- en vaatziekten dan mannen.

Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep wil met het vaatkeurmerk bijdragen aan goede kwaliteit van de vaatzorg in Nederland. Het vaatkeurmerk richt zich de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Op de website www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg kunnen patiënten met een zogenaamd perifeer arterieel vaatlijden en hun verwijzers terecht voor informatie over het zorgaanbod. Op grond daarvan kunnen zij een keuze maken.

* Bron: Hartstichting

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie