Skip to content

Gemeente verdubbelt opbrengst particuliere initiatieven Filipijnen

Redactie
12 december 2013 | 9:56

Advertentie

giro-555-nederweertHeel de wereld leefde mee toen de Filipijnen ruim een maand geleden werden getroffen door een zeer zware tyfoon. Iedereen was getuige van de erbarmelijke omstandigheden waarin de inwoners van de eilandengroep zich bevinden. Naast de materiële schade zijn er ook veel slachtoffers te betreuren. Nederland kwam massaal in actie.

Gemeeente verdubbelt Nederweerter initiatieven

Ook in Nederweert zijn ongetwijfeld initiatieven ontplooid om de mensen op de Filipijnen te helpen. De gemeente willen graag weten welke acties er in de gemeente Nederweert zijn gehouden. Waarom?Omdat ze dan hetzelfde bedrag van de opbrengst aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) Internationaal doneren.

Beleid vastgesteld
Het gemeentebestuur heeft in een beleid vastgesteld dat gelden die bij grootschalige rampen door particuliere initiatieven zijn verzameld (meestal in het kader van giro 555), worden verdubbeld. De maximale bijdrage van de gemeente (voor alle acties tezamen) bedraagt € 16.000,00. De VNG zal het geld doneren voor de opbouw van de gemeentelijke infrastructuur.

Let wel: giften op giro 555 gelden niet voor deze ‘verdubbeling van de bijdrage’. Het gaat dus alleen om acties die gehouden zijn om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

Hoe indienen?
Als je een actie voor de Filipijnen hebt gehouden, kun je dit dus melden bij de gemeente. Je kunt mailen t.a.v. Ger Odekerken, e-mail: g.odekerken@nederweert.nl, maar opsturen mag natuurlijk ook. De uiterste inzendtermijn is donderdag 19 december.

Advertentie

1 Reactie

  1. Super!
    Alleen… De gemeente verdubbelT iets. En als ze dat gedaan hebben, dan is het verdubbelD.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie