Skip to content

Kerstvoorstelling HET Leeft!

Redactie
7 december 2013 | 7:02

Advertentie

Kerstvoorstelling Harmonie Melodie der Peel OspelZaterdag 21 december organiseert Harmonie Melodie der Peel uit Ospel m.m.v. anderen de bijzondere feelgood kerstvoorstelling HET Leeft!

Kerstvoorstelling HET Leeft!

“Het moest er komen. Hoe, dat was de vraag.
En ze begrepen eigenlijk ook niet goed waarom.
Maar het was hen verteld dat het er komen moest. En op korte termijn.
Een onduidelijkere opdracht hadden ze nog nooit gehad.
Hoe kun je nou van niets iets maken?”

Ontdek hoe dit verder gaat én hoe de spelers het gaan oplossen in de kerstvoorstelling HET Leeft! Begin Kerst met deze bijzondere feelgood kerstvoorstelling in gemeenschapshuis Haazehoof in Ospel. Aanvang 20.00 uur. De entree bedraagt € 7,50.  Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50. Kaarten kunnen uitsluitend besteld worden via mail: info@melodiederpeel.nl of telefonisch via 0495 – 641 750.

Sinds enige tijd zijn 12 toneelspelers en een veelvoud aan muzikanten druk aan de slag met de voorbereidingen voor het toneelspel. Het verhaal speelt zich af rondom een opdracht die één van de spelers heeft gekregen om hen te behoeden voor het Grote Zwarte Niets. Er volgt een levendige discussie tussen de acteurs, met allerlei gewaarwordingen die uiteindelijk uitmondden in een oogverblindend licht en een prachtige ontdekking. Laat je verrassen door deze muzikale toneelvoorstelling.

Spelers met karakter
De 12 spelers vertolken allen een typisch menselijke karaktertrek. De spelers passen precies bij ‘hun’ personage. Je kunt je vast wel al een beeld vormen wie er van onderstaande spelers past bij de karaktertrekken gulzigheid, wijsheid nijd, moed of traagheid. Met een kwinkslag, humor én in het Ospels dialect wordt dit toneelstuk, gebaseerd op een verhaal van Francis Bruekers uit Ospel, door de acteurs ten tonele gebracht. De spelers zijn afkomstig uit de Musicalklas Ospel en Toneelvereniging Mengelmoes uit Nederweert, of zij hebben op een andere manier bühne-ervaring opgedaan. Twee spelertjes, Jeroen Gielen en Willem Tullemans, zitten pas in groep zes van Basisschool De Schrank Ospel, maar ook zij staan hun mannetje.

Publiek zit er middenin
Hoewel de toneelspelers letterlijk afstand hebben tot elkaar, staan ze dicht bij het publiek. Hierdoor wordt het publiek direct betrokken bij de voorstelling. De bezoekers zitten er als het ware middenin.

Bij een kerstvoorstelling hoort muziek. Daar wordt in ruime mate voor gezorgd, met sfeervolle bij het verhaal passende muziek en natuurlijk met ouwe getrouwe kerstmuziek, verzorgd door diverse percussionisten, zangers en blazers. Met bijzondere lichtbegeleiding komt de voorstelling ‘HET Leeft!’ echt tot leven.

De cast:
Uit Toneelvereniging Mengemoes: Vera Moris, Patricia de Wit, Nadine Bloemers, Simone Bloemers, Hein van Deursen. Uit de Musicalklas: Lieke van de Laar, Loes Geuns, Willem Tullemans.
Overigen: Jan Caris, Tijs de Wit, Jeroen Gielen en Peter Poell.
Met muzikale begeleiding van percussie, orkest en zang door Melodie der Peel Ospel.

HET Leeft!
Op de foto staan v.l.n.r.: Lieke v.d. Laar, Loes Geuns, Vera Moris, Peter Poell, Nadine Bloemers, Tijs de Wit.
Hein van Deursen, Patricia de Wit, Jeroen Gielen en Jan Caris.
Niet op de foto: Simone Bloemers en Willem Tullemans.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie