Skip to content

LETOP: Veel valse e-mails bij Rabobank klanten

Redactie
23 november 2013 | 11:57

Advertentie

rabobankZaterdagmorgen zijn er bij de Rabobank veel meldingen binnengekomen van zogenaamde “Phishing e-mails”. Ook op de redactie van Nederweert24 hebben we meldingen binnen gekregen van verontruste lezers. Phishing e-mails zijn valse e-mails die worden verstuurd door internetcriminelen die je proberen te verleiden om persoonlijke gegevens te verstrekken. Ook worden valse e-mails gebruikt om je door te laten klikken naar een website, zodat er een virus geïnstalleerd kan worden op je computer. Geef daarom nooit uw inlogcodes af en klik nooit op een link in een valse e-mail.

Phishing e-mails

Een andere bekende truc is dat Internetcriminelen je telefonisch benaderen en je willen laten geloven dat zij van de bank zijn. Verwacht je geen telefoon en vertrouw je dit niet? Vraag dan de naam van de medewerker en verbreek de verbinding. Bel daarna zelf de bank op het telefoonnummer wat je al kent of in het telefoonboek (op Internet) terug kunt vinden.

Tips en voorbeelden
Op www.rabobank.nl vindt u meer informatie en tips over veilig bankieren. Hier vind je onder andere de tip om een spamfilter tegen dergelijke mails op uw PC te installeren. Ook plaatsen ze regelmatig voorbeelden van valse e-mails die ze van onze klanten ontvangen op onze website.

Advertentie

2 Reacties

  1. Deze mail krijg ik al jaren op een apart e- mail adres en ik heb al 25 jr niks meer met de rabobank.

    Gewoon niet openen.

  2. Ik heb deze week ook een mail ontvangen, ze willen je daarin helpen met het Iban nummer en vragen je daarom in te loggen en zullen je dan stap voor stap helpen. Jaja, van je geld af helpen. Niet doen, dus mensen. Weggooien die mail


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie