Skip to content

Bijeenkomst over reclamebelasting

Redactie
22 november 2013 | 11:20

Advertentie

Bijeenkomst over Reclamebelasting Nederweert in gemeentehuis NederweertDonderdagavond kwamen ongeveer 30 ondernemers in het gemeentehuis van Nederweert bij elkaar om zich te laten informeren over het voornemen van de gemeente Nederweert en Stichting Centrummanagement Nederweert  om te komen tot invoering van reclamebelasting in Nederweert. De discussie stond onder leiding van Arjan Elbers van GetNoticed, internetbureau in Nederweert. Voor de pauze werd gekeken naar Centrummanagement in het algemeen. Het ging daarbij over de structuur van de stichting, de doelstellingen en een terugblik naar zaken die al gerealiseerd zijn door de stichting. Achter de microfoon zaten de voorzitter van de stichting, Frans Duits en de centrummanager Gerrit Timmerman. De vragen uit het publiek werd aan hun voorgelegd en door hun beantwoord.

Veel vragen over reclamebelasting

Na de pauze ging het inhoudelijk over de reclame belasting. Aan de hand van een powerpoint presentatie werden de toehoorders bijgepraat. In het panel hadden 4 andere personen plaatsgenomen en zij gaven hun visie op het fenomeen reclamebelasting. Erik Sprangers namens de gemeente Nederweert, Han van de Port van de kamer van koophandel, Micheline Pleunis voorzitster van OVN en Marcel Duijts ondernemer in Nederweert. Een aantal zaken kwamen regelmatig aan de orde. Zo was er het oordeel van de ondernemers dat de communicatie vanuit Centrummanagement veel beter moet. Ondernemers willen garanties dat de gelden die betaald gaan worden ook aan de juiste doelen besteed gaan worden. Ondernemers van Budschop willen dat er op Budschop ook meer activiteiten komen als ze mee moeten betalen en zo waren er nog een aantal zaken. Alle op en aanmerkingen worden nu verzameld en partijen gaan nu weer in overleg om een volgende stap te zetten. De belangrijkste conclusie van de avond was: Er is nog veel onduidelijkheid en ondernemers moeten vooral meer samenwerken.

Advertentie

4 Reacties

  1. Heel slim laat ze meer geld betalen dan kunnen de ambtenaren nog wat opstrijken, en nederweert wordt net zo een spookstad als Weert. Ongelooflijk waar benne mee bezig.

  2. Heel mooi geschreven, U had er bij moeten zijn om te ontdekken dat het nu geschrevene NIET de waarheid bevat, wat er die avond besproken is.
    Wil men op deze manier het centrum-management erdoor drukken.
    Er is welgeteld een winkelier van Budschop geweest en hij deelde zeker niet de mening van het panel en de centrummanager en voorzitter.
    Een klein gedeelte van de daar aanwezige 30 ondernemers van de 135 deelde overigens maar de mening van de doordrukkers.
    Om zo aan een centrummanager te komen, VER BENEDEN PIJL, of mag ik dat ook niet zeggen.

  3. Je mag zeggen wat je wil. Maar zo blijven mopperkonten met zijn allen lijkt me ook verre van slim. Al kom je als ondernemers van Nederweert dan wel nog eens in de krant te staan.

  4. Dank Siem voor je reactie.
    Zie het niet als mopperkonten, realistisch en eerlijk zijn, daar schiet iedereen het meeste mee op.
    Heb niets tegen de komst van een centrummanager, maar het afgelopen jaar hebben de ondernemers geen bezoek gehad en weinig resultaat gezien van hem.
    Lijkt me dan ook logisch dat het proefjaar verlengd wordt met een jaar, dan kan hij, met de info van nu, zich bewijzen. Dan zullen er weinig iets op tegen hebben, om hiervoor 290,- euro neer te tellen(zie krant).

    Overigens zal dit het starttarief zijn, de meeste gemeentes die dit doen vragen tussen de 700,- en 900,- euries.

    Fijn weekend


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie