Skip to content

Nederweertenaar benoemd aan TU/e

Redactie
21 november 2013 | 10:21

Advertentie

Alfons BruekersOnze dorpsgenoot Alfons Bruekers (52) is door het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven per 1 januari 2014 benoemd tot directeur bedrijfsvoering van de faculteit Electrical Engineering. Die functie gaat hij combineren met het directeurschap van de faculteit Technische Natuurkunde waaraan hij reeds sedert de zomer van 2012 verbonden is.

Bruekers was daarnaast van 2007 tot heden directeur van de faculteit Werktuigbouwkunde en van het Eindhoven Energie Instituut en blijft daaraan als adviseur verbonden. Verder is hij vanuit bedrijfsvoering nauw betrokken bij bekende studenten-activiteiten als TechUnited (robotvoetbal, wereldkampioen Mexico 2012), University Racing Eindhoven (electrische race-auto) en Solar Team Eindhoven (gezinsauto op zonne-energie, wereldkampioen Australië 2013).

Terug naar de oude plek

Bij de faculteit Electrical Engineering keert hij nu, in een nieuwe rol weliswaar, terug naar de plek waar hij in de jaren ‘80 studeerde en in 1986 het diploma electrotechnisch ingenieur (Ir.) verkreeg. Daarna was hij 22 jaar werkzaam in de industrie als projectleider en afdelingshoofd electronica- en software-ontwikkeling binnen Research en Development van Océ, waarna hij overstapte naar de uinversiteit in Eindhoven.

Bij de faculteiten Technische Natuurkunde en Electrical Engineering wordt Bruekers op bestuurlijk nivo eindverantwoordelijk voor o.a. financiën, personeel en organisatie, huisvesting, business development en (Europese) samenwerkingsprojecten.

Beide faculteiten kennen een gezamenlijke jaarlijkse omzet van 60 miljoen euro, hebben 580 fte personeel (onderzoek, onderwijs en ondersteuning) en bieden onderwijs aan 1250 studenten. In 2015 betrekken de twee organisaties op de Eindhovense universitaire campus een nieuw onderzoeks- en kantorengebouw, “Flux” (stroming) genaamd, waarvoor eerder dit jaar de eerste paal werd geslagen.

Foto: Bart van Overbeeke Fotografie

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie