Skip to content

Nieuw in Leveroy: De Leidhinde!

Redactie
17 november 2013 | 11:16

Advertentie

LeidhindeV1Het Leiverse horecabedrijf dat voorheen bekend stond als Houtse Hendrik en Soldaat van Oranje, heet nu De Leidhinde: natuurcafé, restaurant, bed&breakfast en vanaf komend voorjaar ook theetuin.

Hindleide, leilinde, lijdhinde, heidlinde… de nieuwe naam van het beeldbepalende horecabedrijf aan de Kelperweg 7 te Leveroy heeft al heel wat grappige versprekingen opgeleverd. Het woord verwijst naar de leidster van een roedel edelherten: de ervaren hinde met scherpe zintuigen, die haar familiegroep op doortastende wijze naar grazige weides leidt, en weg van gevaren. Een passende naam, vinden eigenaresse Marijke van Bommel en creatief manager Lucienne van Ek, want naast versgemalen koffie, lekker eten en hotelkamers heeft De Leidhinde de nodige plannen voor Leveroy en omstreken.

‘In feite zijn wij een van de eerste echte natuurcafés van Nederland,’ aldus natuurjournaliste en styliste Lucienne van Ek. ‘We zijn nu nog volop aan het opbouwen, maar vanaf januari volgend jaar gaan we wekelijks natuurlezingen organiseren in De Leidhinde. Plus wandelarrangementen in De Groote Peel, het Leudal en de Maasplassen, natuurmiddagen voor kinderen, groene kinderpartijtjes, workshops natuurfotografie en daarnaast bloemschik- en knutselcursussen (liefst met materialen die je gewoon in de natuur kunt vinden). De natuur is voor ons om meerdere redenen een belangrijk thema, omdat ze de allerbeste oplossingen biedt voor menselijke problemen. Of het nu gaat om schoner en slimmer ontwerpen, stressreductie of het terugdringen van de stijgende zorgkosten… Moeder Natuur geeft op elke vraag een doordacht antwoord! Bovendien is het delen van je liefde voor de natuur met gelijkgestemden een probaat middel tegen een sluipend maatschappelijk probleem in dit digitale tijdperk: eenzaamheid.’

De Leidhinde, natuurcafé in Leveroy

Na een groots openingsdiner voor ruim tachtig naaste buren in het eerste weekend van oktober, opende De Leidhinde op woensdag 9 oktober zonder veel tamtam voor het eerst haar deuren. Sindsdien hebben al vele gasten zich verbaasd over het bijzondere interieur van dit horeca etablissement. ‘Zoiets verwacht je niet op het platteland,’ riep een bezoeker blij verrast uit.

‘Natuurlijk krijgen we steeds dezelfde vraag van onze gasten,’ legt Marijke van Bommel uit. ‘Zijn wij de nieuwe eigenaar? Nee. Slechts weinigen weten dat ik het pand al sinds 2004 in eigendom heb. Ik kocht Houtse Hendrik omdat ik destijds uitbreiding nodig had voor Villa De Bedelaar in Haelen. Ik liet Houtse Hendrik daarna met wisselend succes exploiteren door diverse opeenvolgende huurders, maar nu heb ik definitief het heft in eigen handen genomen en combineer ik mijn jarenlange horeca ervaring en passie voor koken met Lucienne’s talenten voor sfeermaken en natuureducatie. Tot de jaarwisseling zijn alleen het café en restaurant geopend. Achter de schermen werken we dan aan de herinrichting van de B&B-kamers, die alle acht een ander interieur krijgen, aan ons natuurprogramma en aan de voorbereidingen voor de romantische theetuin die we op ons grote parkeerterrein gaan aanleggen. Ook komt er nog een comfortabele rookkamer en verder ben ik het komende half jaar bezig met het samenstellen van de receptuur voor een goede kaart met regionale producten, het inwerken van de koks en het aansturen van het bedienend team. Vaste gasten zullen onze menukaart maandelijks zien groeien met verrassende gerechten. Maar op dit moment kun je in De Leidhinde al genieten van bijvoorbeeld hartige taarten, stamppotjes met stoofvlees of een boterzachte Argentijnse ossenhaas. Ook ons zoete gebak is huisgemaakt; onze chocolade-walnotentaart is nu al een topper! Wordt vervolgd dus…

De Leidhinde is te vinden aan de Kelperweg 7 te Leveroy en is komende winter geopend op donderdag en vrijdag van 16.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 22.30 uur. Bel voor reserveringen 0495 652467 of 06 48481286 (Marijke) of 06 42010852 (Lucienne).

Advertentie

1 Reactie

  1. en nu maar hopen dat het wel wat wordt.
    sucses.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie