Skip to content

Familie Sieben organiseert Benefietconcerten tegen kanker

Redactie
14 november 2013 | 22:05

Advertentie

Benefietconcerten tegen kanker Sieben NederweertIn welke hoedanigheid dan ook, de familie Sieben uit Nederweert weet mensen te boeien met hun muzikale talenten. De meeste leden van deze familie bespelen een instrument of zingen. Een aantal van hen heeft zich verenigd in de Seventh Heaven Tour, waarmee zij in december driemaal optreden in de strijd tegen kanker.

Dat toeval niet bestaat is voor Niek Sieben overduidelijk. Hij was bezig met de organisatie van een optreden in een Weerter locatie. Aanleiding voor het concert was een aan longkanker lijdende goede vriend, voorheen bassist van de band Jailbird. De contactpersoon van de locatie bleek de toenmalige vriendin van een aan kanker gestorven petekind. Niek had haar al in geen jaren meer gezien of gesproken. Voor zijn gevoel vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Deze samenloop van omstandigheden moest een teken zijn dat hij zich niet mocht beperken tot één concert. Alle voorbereidingen waren al getroffen, dus waarom het concert niet vaker gegeven? Aldus geschiede. Een concertlocatie in Meijel en een locatie in Nederweert werden toegevoegd. Zo ontstond de Seventh Heaven Tour.

De Siebenfamilie is een muziekfamilie. Vader Sieben was pianist/organist. Moeder (van de bekende Weerter muziekfamilie Kollee) zong. Thuis werd altijd muziek gemaakt. De geïnterviewden – Thera, Jos en Niek – bewaren er dierbare herinneringen aan. Met z’n allen rond de piano, zingend of een instrument bespelend. Een ware ‘Sound of Music’. Het is dan ook niet vreemd dat het gros van deze familie en hun kinderen ‘in de muziek zit’. Noem bands als Jailbird, Thunderstrings, Steady State, The Electrophonics, Dirty Denims, Nem-Q. Allen met muzikale Siebeninvloed. Maar niet alleen het ‘ruige’ repertoire. Broer Henk Sieben bespeelt sinds jaar en dag het orgel in de kerk in Ospel. Pierre † bespeelde jarenlang het orgel in het bejaardenhuis in Nederweert en in de kapel in Schoor. Na het overlijden van Pierre nam zijn broer Hans dit over. Broer en zus Niek en Thera Sieben dragen als duo muzikaal bij aan huwelijksmissen en uitvaarten. Ook zingen ze regelmatig in ouderencentra en bij senioren- of gehandicaptenbijeenkomsten.

Kortom, de Siebenfamilie is niet voor een kleintje vervaard. En dus brengen acht familieleden een reeks benefietconcerten in kerstsfeer. Een 2,5 uur durend concert door en voor alle leeftijden. Kanker beperkt zich immers ook niet tot een zekere leeftijd. Met dit in hun achterhoofd brengt de Seventh Heaven Tour een scala aan bekende melodieën en meezingers. Liedjes van alle dag, van vroeger en van nu. Zowel sfeervolle liedjes in het dialect als oude en nieuwe rocksongs van onder andere Racoon en The Beatles. De voordracht van enkele gedichten verbindt de diverse onderdelen van het concert.

De rode draad van deze benefietconcerten is de bestrijding van kanker. Opgeven is geen optie, was het motto van de fietsers die de Alpe d’HuZes beklommen. Jammer genoeg kwam er een smet te liggen op de opbrengst van deze actie. Desondanks zijn de Siebens ervan overtuigd dat het geld op de goede plaats terechtkomt en gebruikt wordt voor onderzoek naar de bestrijding van kanker. Voorbeelden daarvan hebben zij in hun eigen omgeving al mogen waarnemen.

Data benefietconcerten Seven Heaventh Tour

  • 15 december kerk Meijel, 14.00 uur
  • 21 december kerk Budschop (Nederweert), 19.00 uur
  • 22 december kerk Weert (Groenewoud), 14.00 uur

Voorverkoop
Entree € 10,- incl. pauzeconsumptie.

Voorverkoopadressen
Vanaf 18 november: bij Coolen-Pluijm en Gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel.
Vanaf 25 november: bij Bruna Gommans en Bloemist Johan Winters in Nederweert. Bij Bakkerij Moonen – Leuken, Primera Wouters – Keent en Elektro Peulen – Boshoven in Weert.
Een donatie is natuurlijk ook altijd welkom: Regiobank Nederweert IBAN NL29 RBRB 8806 6584 17.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie