Skip to content

Mijn kind moet naar een goede school

Glendi
7 november 2013 | 12:14

Advertentie

Angelique-Caris-loopbaan-Nederweerter24“Mijn kind moet naar een goede school” is een uitspraak die ouders doen als het gaat over de keuze naar het voortgezet onderwijs. En met dat goed wordt vaak de Havo of het VWO bedoeld. Als ouders heb je het beste voor met je kind, waarom dan niet bij het maken van een schoolkeuze? Waarom wordt dan ineens niet meer gekeken naar je kind, maar naar wat anderen als goed zien? Wat de wereld om ons heen als goed ziet? Wie heeft bepaald dat de Havo of hoger goed is?

Talent kent geen onderscheid

Als je een goede keuze wilt maken zoek je naar een school die aansluit bij de talenten en kwaliteiten van je kind. Bij de manier van leren van je kind. Als je een goede keuze wilt maken, moet je kind het uitgangspunt zijn en niet dat wat de wereld om ons heen als goed ziet. Het ene kind leert door in de boeken te zitten, het andere kind leert door te doen of te luisteren. Ieder kind heeft een talent. De kunst is om het talent van je kind te zien.  Als je kind gelukkig is, heb je de goede keuze gemaakt.

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Advertentie

3 Reacties

  1. Ik wil dar wel wat over zeggen…. Jaren geleden heeft men alles op elkaar gegooid en daar kwam het gedrocht `VMBO` uit. Al het tuig wordt tegenwoordig op dit zo`n scholen geplaatst. Als je kind (en het is als zo`n moeilijke leeftijd) onzeker, verlegen of makkelijk beïnvloedbaar is, maken dit soort vullus hier gretig gebruik van. Ze worden gepest, uitgebuit, vernederd en nog erger….loverboys weten die meiden juist daar te vinden. Jongeren zien dit soort gasten als `cool` en men wilt deze dan kopiëren.
    Ik heb nog jongere kinderen, maar ik hoop dat ze later minimaal Havo-niveau aankunnen. Van mij mogen ze vuilnisman worden, maar ik wil ze niet tussen dit gespuis hebben…..

  2. Beste meneer Paul,

    Ik werk als decaan op zo’n “gedrocht” , zoals u het noemt en schrik van uw reactie. Als ouder snap ik best dat je het beste voor je kind wilt, maar dit kan ook het vmbo zijn! De praktijken die u benoemt komen ook in andere onderwijsvormen voor! Wat denkt u dat er gebeurt wanneer uw kind eigenlijk geen havo aankan, er toch naar toe gaat en daar volledig onderuit gaat? Hoe staat het daarna met het zelfvertrouwen van het kind??


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie