Skip to content

Tentoonstelling Nachtbrakers

Redactie
28 oktober 2013 | 7:18

Advertentie

Nachtbrakers De uilen van de wereldBij Buitencentrum “De Pelen” kun je van november 2013 t/m maart 2014 de tentoonstelling ‘Nachtbrakers’, over de uilen van de wereld, bezoeken. Deze tentoonstelling neemt je niet alleen mee langs de bekende Nederlandse soorten, maar ook langs onbekende, exotische en zeldzame uilen.

Nachtbrakers De uilen van de Wereld

Wist je dat er één uil in een holletje onder de grond leeft? Of over de uilensoort die eruit ziet als een roofvogel en zich ook zo gedraagt. Heb je weleens wel eens oog in oog gestaan met een Laplanduil? Via een speciale opstelling kun je van dichtbij zien hoe een Kerkuil op zijn prooi afvliegt en deze uiteindelijk grijpt.

De tentoonstelling is geschikt voor het hele gezin en toegankelijk op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur. In de Kerst- en voorjaarsvakantie dagelijks te bezoeken.

Voor groepen en scholen is bezoek (op afspraak) ook op andere dagen mogelijk. Een entreekaartje kost € 2,50 per volwassenen en € 1,50 per kind. Tijdens de expositie zijn er – tegen een meerprijs – regelmatig extra activiteiten in het ‘Uilenlab’ zoals knutselen, uilenballen pluizen, voederspulletjes maken en nestkastjes timmeren. Vaak in combinatie met een speuren naar sporentocht in De Groote Peel. Ook als kinderfeestje of voor een schoolklas mogelijk, leerzaam en knutselen op één lokatie! Voor meer informatie over activiteiten en arrangementen rondom deze tentoonstelling: depelen@staatsbosbeheer.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie