Skip to content

Popmuziek in Nederweert groeit

Redactie
23 september 2013 | 10:46

Advertentie

Foto's RascalFest 2013 Nederweert Dag 2 - de Bands 2867Een podium bieden voor jonge popmuzikanten van (startende) bands. Dat is wat we met het opstellen van het popbeleid wilden bereiken. En dat is gelukt. Popcoördinator Eric Kessels heeft hier de afgelopen periode veel energie in gestoken. In de raadsvergadering van juni is de gemeenteraad geïnformeerd over de tussenevaluatie Resultaten popbeleid november 2011 t/m april 2013.

Podium voor Popmuziek in Nederweert

De afgelopen periode  hebben lokale bands succesvol treden op bij verschillende lokale en regionale evenementen. De bands die hieraan meededen ontvangen allemaal twee videoclips van hun optreden waarmee ze zichzelf nog meer kunnen profileren. Ook speelde leerlingen in de tent van het Rascalfest in Nederweert.  Ze mochten daar laten zien wat ze al allemaal hadden geleerd en verzorgden een spetterend optreden voor ouders, opa’s en oma’s en vriendjes.

Opzetten popcollectief
De werkgroep Nederweert Live Binnen is bezig om een popcollectief op te zetten. De bedoeling hiervan is om bands meer met elkaar in contact te brengen, zodat ze elkaar kunnen ondersteunen. De popcoördinator kan dan een stapje terug doen. Hij zal de aanvragen van een band in de toekomst doorverwijzen naar het popcollectief. Ook zal Eric Kessels in gaan zetten op samenwerking met andere popcollectieven in de regio. Vooral om workshops gezamenlijk op te zetten, zodat een grotere doelgroep wordt bereikt.

Samenwerking onderwijs en verenigingen
In samenspraak met het onderwijs heeft de popcoördinator een lesprogramma van vijf lessen voor groep 8 opgesteld. Kinderen kwamen hierdoor met verschillende culturele activiteiten in aanraking, zoals het spelen op een instrument, in een band spelen en fotograferen. Dit schooljaar gaat ook bij het Citaverde College een popproject starten. Daarnaast zal de komende tijd bekeken worden of er in samenwerking met de muziekkorpsen een uitvoering “Pop meets Hafa” kan worden georganiseerd.

Vragen? Bel dan met Karin van Diesen van het team Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0495) 677 111. Ook popcoördinator Eric Kessels kan meer informatie geven, e-mail: popnederweert@erickey.nl.

Videoclpjes die door de kinderen zelf gemaakt zijn.
Montage: Joost Nevels.

De Bongerd:

BS Budschop:

de Kerneel:

de Klimop:

de Zonnehof:

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie