Skip to content

SJG Weert mag roze lintje opnieuw behouden

Redactie
12 september 2013 | 16:02

Advertentie

SJG WeertSJG Weert voldoet, net als vorig jaar, ook dit jaar weer aan de strenge eisen die de borstkankervereniging stelt aan patiëntgerichte zorg rondom borstkanker. De regels zijn dit jaar opnieuw aangescherpt. Zo is de norm voor het aantal jaarlijks behandelde patiënten verhoogd naar 100 en worden de ervaringen van patiënten nog zwaarder meegenomen in de beoordeling.

Snelle diagnose en goede zorg
Mammachirurg Jeroen van Essen van SJG Weert:”Voor ons zijn de eisen van de vakvereniging leidend voor de zorg die we bieden. Dat we als mammateam daarnaast ook het roze lintje opnieuw hebben gekregen is daarbij een extra erkenning vanuit de patiënten waar we heel blij mee zijn. Borstkanker is immers een ziekte waarvan je de emotionele belasting niet mag onderschatten. De behoeften van een patiënt tijdens zo’n zwaar traject zijn daarom minstens zo belangrijk. Zo wil je bij een vermoeden van borstkanker als vrouw bijvoorbeeld maar één ding: zekerheid. Zo snel mogelijk. En daar zorgen wij dan ook voor en wanneer de uitslag onverhoopt tegenvalt, kun je snel terecht op de poli. Dat is in de meeste gevallen al binnen een of twee dagen en sowieso binnen een week.

De Mammapoli van SJG Weert gaat voor de beste zorg en is daardoor niet voor niets erkend met het roze lintje van de Nederlandse Borstkankervereniging. In het team rondom de borstkankerzorg binnen SJG Weert bevinden zich meerdere disciplines waaronder mamma-chirurgie, gespecialiseerde verpleegkunde, mamma-radiologie, pathologie, plastische chirurgie, radiotherapie en oncologie-interne geneeskunde.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie