Skip to content

Toon’s Trappers gaan voor de Mont Ventoux

Redactie
5 september 2013 | 9:48

Advertentie

Toon’s trappersOp 6 september fietsen 12 voormalige kankerpatiënten gezamenlijk ten bate van de Stichting Mont Ventoux de gelijknamige berg op. De Mont Ventoux in Zuid-Frankrijk staat bekend als de kale berg. Een klim van 21 km met stijgingspercentages tot wel 11%! Deze berg is een echte uitdaging, niet alleen vanwege de lengte en de hoogte, maar zeker vanwege de verschillende weersomstandigheden die op de berg kunnen optreden.

De wens om na een zwaar traject weer toe te kunnen werken naar een doel en liefst een beetje een uitdagend doel. Tijdens de revalidatie met oncologisch fysiotherapeute Brechtje Huigevoort bij LifeStyle health & prevention Weert ontstond het idee.

Op 15 juni reden Toon’s Trappers de Ronde van 111 samen met het Toon Hermans Huis Venlo. Een prachtige en memorabele dag en een mijlpaal! Het is alle trappers gelukt om een afstand van 111 km zonder problemen te overbruggen. Tijd voor een nieuwe trainingsfase met de nadruk op tempo, kracht en heuvels.

Mont Ventoux – De dag van de waarheid!

Morgen is het zover: De dag van de waarheid ! Toon’s Trappers hebben één ding gemeenschappelijk, allen hebben de ziekte kanker gehad. Zes nog zeer jonge meiden van in de twintig, begin dertig en vijf dames en één heer van rond de 50. Vol enthousiasme en energie trainen ze inmiddels 3 maal per week. Het doel is de top van de berg, maar het fietsen brengt ze zoveel meer. Plezier, geestelijk en fysiek herstel en steun bij en van elkaar in het verwerken en accepteren van wat achter hun ligt en vanaf nu altijd een stukje van hen zal zijn.

Daarbij wordt er gefietst voor de stichting “Groot verzet tegen kanker”. Deze stichting zet zich in voor zorg rondom de kankerpatiënt. 60% van de inkomsten wordt gedoneerd aan het KWF dat hiervan onderzoek doet. 40% van de inkomsten gaat naar ondersteunende doelen die aan kanker gerelateerde activiteiten uitvoeren. Een voorbeeld hiervan is het Toon Hermans Huis in Weert.

Meer informatie over de stichting en het steunen van Toon’s Trappers is te vinden op www.grootverzettegenkanker.nl team Toon’s Trappers 2013 uit Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie