Skip to content

Antoine Hekers uit Ospel – Een groot hart!

Redactie
20 augustus 2013 | 11:43

Advertentie

Antoine Hekers HomeHij heeft een groot hart voor Hart voor Nederweert, maar nog een groter hart voor de medemens: Antoine Hekers uit Ospel. Op zondag 25 augustus stelt de Ospelnaar acht AED’s beschikbaar voor het levensreddende project.

Antoine Hekers uit Ospel

Het gemeentebestuur is trots op Antoine die laat zien wat je met burgerbetrokkenheid allemaal kunt bereiken. Vanwege het speciale karakter van het initiatief nodigen we alle vrijwilligers van Hart voor Nederweert en belangstellenden uit om bij de overhandiging in Restaurant De Dorpsherberg aanwezig te zijn.

Antoine Hekers (47) weet wat het is, hulp bieden aan iemand met hartcirculatieproblemen. Hij redde samen met andere hulpverleners levens! Hekers blijft er ogenschijnlijk kalm onder als hij er over vertelt, maar onderhuids maakten de acties veel indruk. Het zette hem ook aan het denken over het netwerk van AED’s in het buitengebied. Hekers constateerde dat er in dat buitengebied van Ospel geen AED’s hangen. Zeker als er sprake is van een noodsituatie waarbij elke seconde telt, kan een AED, oftewel defibrillator, en enkele burgerhulpverleners in de buurt het verschil maken.

Het resultaat is dat Antoine Hekers acht AED’s heeft kunnen aanschaffen die deel uit gaan maken van het netwerk Hart voor Nederweert! De gemeente Nederweert schonk de kasten voor de defibrillatoren. Daarmee komt het totale aantal AED’s dat aangesloten is op het burgernetwerk op 27. Ook meldde zich door zijn toedoen circa 40 tot 50 nieuwe vrijwilligers. Hekers hoopt dat dit aantal nog groeit. Op dinsdag 22 oktober is er een nieuwe informatiebijeenkomst in Ospel, maar iedereen kan zich uiteraard eerder melden.

De overhandiging is op 25 augustus van 11:00 tot 13:00 uur in Restaurant de Dorpsherberg.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie