Skip to content

Eerste schoolweek BS de Bongerd zit er al weer op!

Redactie
19 augustus 2013 | 12:04

Advertentie

groep 1-2 008Nog nagenietend van een hele fijne, maar vooral ook zonnige zomervakantie, was het dan op maandag 12 augustus weer zover, de “EERSTE SCHOOLDAG” voor alle basisscholen in het Zuiden! Ook op Basisschool de Bongerd in Nederweert kwamen alle leerlingen en ouders om half negen met een gezonde portie spanning het schoolplein opgelopen.

Eerste schoolweek

Binnengekomen, vielen zowel de leerlingen als de ouders van de ene verbazing in de andere. Hier was duidelijk hard gewerkt in de zomervakantie. Mooie nieuwe vloeren, fris geverfde muren en zeker niet te vergeten een geweldig mooi speelplein met diverse gekleurde hinkelbanen en zelfs een heus Twisterspel, zorgen voor blije gezichten bij iedereen. In ’t Kitske stond de koffie zelfs te dampen, zodat iedereen in de gelegenheid was om na een lange vakantieperiode weer even bij te praten.

Voor de kleuters van groep 1-2 volgde echter nóg een grote verrassing “Wow juffrouw Anita, waar is de muur gebleven?”, om vervolgens vol energie een rondje door het nieuwe dubbele leslokaal met alle nieuwe hoeken te maken. De kleuters van groep 1 keken nog wat onwennig rond, maar al snel blijken ook zij hun draai te vinden in dit prachtig ruime leslokaal dat  voorzien is van een echte grote gele middenstip. Zo weet iedere kleuter (na een paar dagen oefenen) zijn plekje in de kring moeiteloos te vinden.

De eerste schoolweek zit er inmiddels alweer op en groep 1-2 blijkt al snel weer gewend aan de structuur van de dag. De oudere kleuters helpen de jongste kleuters (en voelen zich al héél groot) en de jongste kleuters wennen aan de regels van de juffrouw. De verschillende hoeken in het leslokaal bieden ruimschoots uitdaging voor alle kleuters. Moe, maar vol enthousiasme sluiten de kleuters de eerste schoolweek af en ook juffrouw Anita concludeert met een stralende glimlach dat het nieuwe leslokaal nu al een echt succes blijkt te zijn. Dat belooft een heel mooi schooljaar te worden.

Heel veel succes en plezier allemaal en bovenal een leerzaam schooljaar toegewenst!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie