Skip to content

Dynamische Yoga

Redactie
18 augustus 2013 | 8:10

Advertentie

Docente Trikonasana Dynamische YogaYoga té zweverig? Yoga té rustig? Dat geldt zeker niet voor de dynamische yogavormen, Ashtanga Yoga en Power Yoga.

Dynamische Yoga

In Weert zit de yogastudio van Yoga Weert, die gespecialiseerd is in het geven van dynamische yogalessen. Voor de Ashtanga en Power Yoga lessen is, vanwege het tempo, het volgen van een beginnerscursus vereist. In deze cursus van 6 weken worden alle basisvaardigheden aangeleerd om zo op een verantwoorde manier aan de lessen deel te kunnen nemen. Ieder jaar worden een aantal nieuwe cursussen gestart. Met name na de zomervakantie en na Nieuwjaar. Voor de Easy Flow Yoga lessen geldt dat, vanwege het rustigere tempo, beginners direct kunnen instromen in een van de lessen. Het volgen van de beginnerscursus is niet nodig. Meer informatie over yoga, de dagelijkse lessen, de docenten en de beginnerscursussen is terug te vinden op de website: www.yogaweert.nl of stuur een email met je vragen aan info@yogaweert.nl De eerste les is altijd gratis !

Power Yoga
Power Yoga is de westerse variant van de Ashtanga Yoga, een traditionele vorm van yoga uit India die 5000 jaar oud wordt geschat. Deze vorm van yoga is in de jaren 70 naar het westen gebracht. De beoefening van yoga kan bestaan uit verschillende aspecten, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en het beoefenen van yogahoudingen. Dit laatste is waar voornamelijk mee wordt gewerkt in deze lessen. De dynamische vormen van yoga zijn een fantastische oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Het is in principe voor iedereen geschikt. Je kunt de verschillende yogahoudingen zo aanpassen dat je kunt werken op je eigen niveau. Alles wat je nodig hebt is een dosis nieuwsgierigheid en de wens om je prettiger te willen voelen. Ook mensen die zich het best kunnen ontspannen door inspanning, voelen zich aangetrokken tot deze intensieve yogastijl.

Hoe werkt dynamische yoga?
De individuele houdingen worden in een aaneengeschakelde serie beoefend, zonder te stoppen en in een stevig tempo. Er wordt gebruik gemaakt van speciale bewegingen en een daarbij horende speciale ademhaling. Deze combinatie van ademhalen, bewegingen en houdingen is helend voor lichaam en geest. Hierdoor ontstaat een bijzondere warmte (levensenergie) in het lichaam en een betere doorbloeding van heel het lichaam (dus ook van de gewrichten, organen, spieren, zenuwen, enz.). Op langere termijn neemt deze betere doorbloeding onzuiverheden, blokkades, ziektes en pijnen weg, die veroorzaakt worden door emoties, spanningen en angsten. Het hormonale stelsel wordt uitgebalanceerd en de bloedsomloop gestimuleerd. Het hart wordt krachtiger en het zenuwstelsel wordt positief beïnvloed. Daarnaast krijgt de spijsvertering een opkikker en het afvoersysteem (lymfestelsel) wordt geactiveerd.

Wat is Easy Flow Yoga?
Easy Flow Yoga is een uitdagende yogales waarin het tempo iets lager ligt dan in de Power Yoga lessen. De houdingen worden over het algemeen langer aangehouden, er worden meer opties gegeven en er is meer ruimte voor ontspanning. De nadruk in deze lessen ligt op spierversteviging.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie