Skip to content

Afvalverwerking Nederweert door Attero

Redactie
16 augustus 2013 | 11:51

Advertentie

Afvalverwerking Limburg door AtteroHet bestuur van de Vereniging Afvalsamenwerking Limburg heeft met ingang 1 januari a.s. de verwerking van het restafval van de Limburgse gemeenten definitief gegund aan Attero.

Afvalverwerking Limburg

Het contract voor restafval zal minimaal 5 jaar lopen en dat voor GFT 2 jaar en kunnen verlengd worden tot een contractduur van maximaal 10 jaar. Het tarief voor het restafval zal € 63,77 per ton gaan bedragen dat voor GFT € 36,-. De tarieven worden de eerste 5 jaar van de looptijd niet geïndexeerd. Ten opzichte van de huidige tarieven zijn de Limburgse gemeenten per te verwerken ton € 55,- goedkoper uit voor het restafval en € 10,- per ton goedkoper voor het GFT. Limburgbreed betekent dat een kostenreductie van ongeveer € 10 miljoen per jaar ten opzichte van nu.

Eerder werd het verwerken van het restafval voorlopig gegund aan AVR Afvalverwerking. Bij de gebruikelijke verdere toetsing bleek de inschrijving niet aan alle vergunningsvereisten te voldoen. Medio april moest daarom de gunningsbeslissing herzien worden ten gunste van Attero. Dit werd vervolgens door AVR aangevochten voor de rechtbank. De rechtbank wees alle vorderingen van AVR af en inmiddels is daar ook geen beroep meer tegen mogelijk, zodat de gunning aan Attero definitief kon worden.

Het restafval wordt in de afvalenergiecentrales van Attero in Wijster en Moerdijk omgezet in groene energie. En het GFT wordt in installaties in Venlo en Maastricht verwerkt. In Venlo gebeurt dat in de eerste composteringsinstallatie van de nieuwste generatie van het land. Daar wordt de compostering voorafgegaan door een vergistingsstap met opwekking van groen gas. Vanuit het zuiden van de provincie zal het afvalvervoer naar de verwerkingsinstallaties plaatsvinden per trein.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie