Skip to content

Rechten van de werknemer bij een oproepcontract

Glendi
14 augustus 2013 | 8:00

Advertentie

Angelique-Caris-loopbaan-Nederweerter24De vorige keer heb ik geschreven over de soorten oproepcontracten die er zijn. Deze week iets over de rechten die jij als medewerker hebt.
Over het algemeen biedt een oproepcontract alleen voordelen aan een werkgever. Vaak wordt een medewerker ingezet naar behoefte van de werkgever en als je niet meer nodig bent, word je niet meer opgeroepen. Op dat moment hangen je rechten aan het soort oproepkracht dat je hebt.

Wat zijn jouw rechten?

1. Het nul-urencontract
Er is sprake van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als je minimaal 3 maanden op structurele basis minimaal 20 uur per maand gewerkt hebt. Op dat moment moet de werkgever ook doorbetalen als er minder werk is. De hoogte wordt bepaald door het gemiddeld aantal gewerkte uren in de laatste 3 maanden.

2. Het min- max contract
Hier moet de werkgever het minimum aantal uren doorbetalen als je niet wordt ingeroosterd, tenzij jijzelf vrijwillig akkoord gaat met het feit dat je niet wordt ingeroosterd. Wel dien je het minimum aantal uren beschikbaar te zijn.

3. Het oproepcontract met voorovereenkomst
Hier ontstaat een arbeidscontract voor onbepaalde tijd na de vierde oproep met tussenpozen van drie maanden of minder.

 

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Dit kan zijn door ontslag, maar ook op het moment dat je twijfelt over je huidige baan.

Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Door het grote aanbod aan opleidingen, zien zij vaak door de bomen het bos niet meer. Dan is wat extra hulp een goede investering in de toekomst. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Meer weten over het werk van een loopbaanadviseur? Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Kijk hier voor Vacatures in de omgeving van Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie