Skip to content

Buitententoonstelling bij Buitencentrum de Pelen

Redactie
6 augustus 2013 | 21:05

Advertentie

Buitententoonstelling bij Buitencentrum De PelenVanuit je auto stap je meteen midden in de wereld die Nationaal Park De Groote Peel heet. Dat was nou precies de bedoeling van het plan voor een Buitententoonstelling bij Buitencentrum de Pelen in Ospel, de bezoeker bij aankomst meteen informeren over het grote natuurgebied dat voor hun ligt. De voorbije tijd werd er al flink gewerkt aan de aanleg van een vijver, de houten brug en een vlonder. Het geheel werd inmiddels aangeplant met kenmerkende planten uit het peelgebied.

Buitententoonstelling: “De Peel in het klein”

Vandaag werd de laatste hand aan dit project gelegd. Grote panelen met beeld en tekst maken de peelgasten meteen duidelijk wat ze kunnen ver wachten. Van oorsprong tot het heden. De afbeeldingen op de panelen zijn voornamelijk van Nando Harmsen en Ad van Lith (de vogels ). De teksten zijn van Marijke Vaes, beheerder van het buitencentrum en boswachter Piet Zegers. De financiering van de Buitententoonstelling is vanuit het Nationaal Park De Groote Peel gerealiseerd. De aanleg van de vijver werd mogelijk gemaakt door een sponsorloop (2012)  van leerlingen van basisschool OBS de Klimop in Nederweert. Zij zullen de vijver binnenkort een passende naam geven. In de nabije toekomst zal er in de Buitententoonstelling ook nog een groot houten beeld worden geplaatst van houtzaagkunstenaar Roel van Wylick. De panelen zijn ontworpen door de firma Zeeman & Burger uit Amsterdam. Met de realisatie van deze Buitentoonstelling is een grote wens van Staatsbosbeheer en het Nationaal Park in vervulling gegaan.

De feestelijke opening van de Buitententoonstelling is op 18 september.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie