Skip to content

Aziatische tijgermug vliegt rond in de regio

Redactie
1 augustus 2013 | 10:38

Advertentie

Aziatische tijgermugBij twee bandenbedrijven in Weert is de Aziatische tijgermug aangetroffen. Deze week begint de bestrijding van de muggen.

Aziatische tijgermug

De tijgermug werd aangetroffen tijdens een routine controle. De bestrijding is een voorzorgsmaatregel om te voorkomen dat de muggen zich vestigen in Nederland. De kans dat de nu gevonden muggen drager zijn van infectieziekten is volgens de Nederlandse Voedsel en Water Autoriteit NVWA heel klein. In Nederland zijn nog geen exotische muggen aangetroffen die drager zijn van ziekteverwekkende virussen of parasieten. Door voorvallen in het buitenland is wel bekend dat deze muggen mogelijk ziekten kunnen overbrengen op mensen of dieren. Om te voorkomen dat de muggen zich verder vermenigvuldigen en verspreiden, is gekozen voor actieve bestrijding.

De muggen worden bestreden door de NVWA samen met het Kenniscentrum Dierplagen. Heb je specifieke gezondheidsvragen dan kun je contact opnemen met GGD Limburg-Noord via telefoonnummer 088-1191222.

Advertentie

2 Reacties

  1. Morgenavond gaan ze spuiten we moeten minimaal 1uur ramen en deuren dicht houden huisdieren moeten binnen blijven.dat zegt al zat wat voor een rommel ze hier rond spuiten.

  2. Als je rijbewijs is af gepakt is dit echt wel de uitkomst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie