Skip to content

Recept: Tonijnsalade uit de provincie

Glendi
25 juli 2013 | 19:00

Advertentie

Deze week weer een recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Wat heb je nodig bij een hittegolf!

Tonijnsalade uit de provincie

Tonijnsalade uit de provincie
Personen 4
Bereidingstijd 35 minutes
Gerecht Hoofdgerecht, Lunch
Auteur Marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 400 gr krieltjes
  • 150 gr sperzieboontjes
  • 400 gr verse tonijn, in repen
  • 150 gr gemengde sla (eikenblad, frisee, rucola)
  • 150 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 150 gr komkommer, in stukjes
  • 1 bosje bosui, in ringen
  • 100 gr olijven, in dunne plakjes
  • 8 ansjovisfilets
  • 12 radijsjes, in dunne plakjes
  • 4 hardgekookte eieren, in vieren gedeeld
  • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
  • Voor de dressing:
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetl witte wijnazijn
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl Limburgse mosterd
  • 2 eetl magere yoghurt
  • 1 theel witte basterdsuiker
  • 6 blaadjes basilicum, gesneden
  • 4 eetl olijfolie

Hoe maak je het

Kook de krieltjes en boontjes met zout beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken. Halveer de krieltjes. Meng de ingrediënten voor de dressing met 2 eetlepels olijfolie.

Bestrooi de tonijnreepjes licht met vers gemalen peper en zeezout en roerbak ze in 2 eetlepels olijfolie in 2 à 3 minuten rosé. Laat ze even rusten.
Meng de sla, tomaatjes, komkommer, krieltjes, boontjes, bosui en olijven luchtig door elkaar. Verdeel dit mengsel over 4 grote borden.
Verdeel de gebakken tonijn over de 4 borden met sla en garneer met de ansjovis, de radijsplakjes, de in vieren gesneden eieren en de rode uiringen. Schenk de dressing erover.

TIP: Serveer bij de salade warme broodjes. Vervang tonijn door forelfilet.

Smakelijk!

 

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie