Skip to content

Weert maakt balans op van noodweer

Redactie
24 juli 2013 | 10:43

Advertentie

Noodweer in Weert en Nederweert-006Weert maakt vanochtend de balans op van het noodweer van gisteravond. Inwoners, bedrijven, brandweer en gemeente zijn druk bezig om water weg te pompen en rommel op te ruimen. Burgemeester Jos Heijmans maakt vanochtend een ronde door Weert om te kijken waar extra inzet nodig is. Hij bezoekt onder andere camping Wega en camping De IJzeren Man die gisteren flink werden getroffen. De campings zijn echter niet ontruimd, in tegenstelling tot wat diverse media melden. Burgemeester Heijmans: “Het is een trieste situatie. Er is vooral sprake van overlast. Gelukkig maar, want het had veel ernstiger kunnen zijn.” De burgemeester deelt als troost een Weerter traktatie uit. Inwoners of bedrijven kunnen meldingen doorgeven via de gemeente Weert via (0495) 575 000 of gemeente@weert.nl. Het gaat dan om vragen of meldingen rondom overlast van water, omgevallen bomen, ingezakte trottoirs, ondergelopen kelders, putdeksels, straatkolken etc.

In samenwerking met de brandweer doet de gemeente er alles aan om de situatie onder controle te krijgen. Heijmans: “En vergeet niet dat inwoners en bedrijven zelf ook de handen uit de mouwen steken. Dat kan ik alleen maar toejuichen.”

Brandweer uit hele regio hielp mee De brandweer heeft alleen in Weert meer dan 300 meldingen afgewerkt. Ingezet zijn de brandweerposten uit Weert, Nederweert, Stramproy, Hunsel, Grathem en eenheden uit het district Roermond. Op het hoogtepunt waren 18 eenheden aan het rijden. De laatste eenheid kwam vanmorgen om 8.00 uur terug in de kazerne.

Vele meldingen
Hoe later het werd, hoe meer meldingen binnenkwamen en hoe meer het ‘incident’ zich uitbreidde. De meldingen betroffen vooral ondergelopen kelders en garages, stroomuitval, een enkele gaslekkage, omgevallen bomen, enkele ingestorte daken bij bedrijfshallen, ondergelopen straten en automatische brandmeldingen.

Situatie op camping viel uiteindelijk mee Vanwege een valwind op camping Wega aan de Kruisbergenweg werd er in eerste instantie groot alarm geslagen. Hoewel zeer vervelend, viel de situatie bij Wega uiteindelijk mee: twee omgewaaide bomen op de weg naar de camping, veel wateroverlast en ingestorte tenten. De brandweer heeft de toegangswegen vrij gemaakt zodat de gasten die dit wilden naar huis konden. Voor de rest hebben de campinggasten en de campinghouder de situatie zelf onder controle.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie