Skip to content

Open Dagen Sprookjestuin

Glendi
16 juli 2013 | 8:00

Advertentie

SprookjestuinBezoekers van de Sprookjestuin van Maria en Leo Koppens zullen zich wanen op een andere planeet. Vreemde wezens en mannetjes houden je er overal in de gaten. De komende twee zondagen staan de poorten open voor het publiek.

21 en 28 juli open voor publiek

Grote en kleine “wildebrassen”, allerlei rariteiten doemen op in de (bos)tuin van 8.000 m² langs vele slingerende paden. Onlangs is in het bos van 20 dode palmen een zogenaamd Afrikaanse straat gemaakt. Voor alle sprookjesfiguren is in hoofdzaak gerooid boshout en afvalmateriaal gebruikt. De grootste kostenpost zijn de schroeven.

Het doel van de tuinopbouw is een zo natuurlijk mogelijke beleving van de cyclus in de natuur, namelijk tijdelijke, maar uitbundige opkomst in de lente, bloei en rijping in de zomer, afsterven in de herfst en tenslotte de rust van de tijdloze herinnering in de winter. Het verval en aftakeling van de houten figuren zijn daarom een wezenlijk onderdeel. Zij ‘verdwijnen’ of worden weer vernieuwd tot een nieuwe verwachtingsvolle lente.

Sprookjestuin-fuchsiasDe uitbundigheid van de zomer komt momenteel vooral tot uiting in de volle bloei van meer dan 100 soorten fuchsia’s, voor het merendeel gegroepeerd rond een grote waterval. Mede daarom wordt de tuin de komende 2 zondagen opengesteld voor het publiek. Tevens worden doorlopend een aantal korte films vertoond van verschillende facetten van het tuingebeuren, zoals de lentebeleving, het sprookjesvolk en uitbeelding van ‘de Notenkraker’ van Tsjaikovski met een fuchsiaballet in de tuin.

In de wijnkelder in het bos kan zelfgemaakte wijn worden geproefd en in de grote tent is er in een gezellig samenzijn koffie, thee en fris.

De sprookjestuin van de familie Koppens is gelegen aan de Karissteeg 4a te Nederweert en is op 21 en 28 juli opengesteld van 10.00 – 17.00 uur.

Meer informatie www.sprookjestuin.eu.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie