Skip to content

Afspraken buitengebied Nederweert onvoldoende nageleefd

Redactie
16 juli 2013 | 14:49

Advertentie

buitengebied slootLimburgse gemeente Nederweert controleert strenger op afgesproken tegenprestaties in het buitengebied. Tegenprestaties moeten worden geleverd bij het vergroten, veranderen of aanpassen van een functie van een bedrijf of gebouw in het buitengebied. De controleronde van dit jaar laat zien dat niet alle deelnemers de afspraken volledig nakomen.

Onvoldoende voor buitengebied Nederweert

Op dit moment zijn er in Nederweert met 95 bedrijven en particulieren die vergunning hebben gekregen om te bouwen in het buitengebied waarbij tegenprestaties zijn afgesproken. Het gaat met name om de aanplant van groen ter compensatie van de uitbreiding of verandering van een functie van een bedrijf of een gebouw. Het merendeel van de tegenprestaties heeft te maken met de uitbreiding of nieuwbouw van agrarische bedrijven. Maar er zijn ook overeenkomsten gesloten met particulieren in het buitengebied. In 2013 waren er 33 afgesproken tegenprestaties controleerbaar. Een deel hiervan betrof bedrijven die vorig jaar hun afspraken nog niet volledig waren nagekomen.

Nog één kans
Alle controleerbare deelnemers zijn geïnformeerd over de uitkomst van de controle. Degenen die niet voldoen (deels of helemaal niet), krijgen nog één keer de kans om aan de eisen te voldoen. In de praktijk betekent dit grotendeels dat voor het aanbrengen van beplanting nog één plantseizoen mag worden meegerekend.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie