Skip to content

OLS maakt dankbaar gebruik van grondbank ARK Natuurontwikkeling

Redactie
28 juni 2013 | 10:55

Advertentie

ARK NatuurontwikkelingHet Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Stramproy maakt dankbaar gebruik van de grondbank die ARK Natuurontwikkeling ter beschikking heeft. Op 7 en 13 juli worden meer dan 40.000 bezoekers verwacht en daarvoor is veel ruimte nodig. Het immense feestterrein tussen Tungelroy en Stramproy heeft de afgelopen weken al vorm gekregen. De normaal vruchtbare akkers en weiden zijn nu omgetoverd tot een groots feestterrein met schietveld en tribunes. Hiervoor is tijdelijke grondruil en betrokkenheid het toverwoord.

OLS :”Grondruil en betrokkenheid”

Op het feestterrein van het OLS in Stramproy is het al weken een drukte van jewelste. Honderden vrijwilligers hebben hier de uitgestrekte akkers en weiden omgetoverd tot een accommodatie waar je u tegen zegt. Het OLS maakt daarvoor gebruik van gronden van agrariërs uit de streek. Hierdoor kunnen deze agrariërs hun gronden niet gebruiken tijdens het feest van het OLS. Door goede contacten van de OLS-organisatie en ARK Natuurontwikkeling kon snel tot een tijdelijke grondruil worden gekomen. ARK stelde akkerbouwpercelen uit haar grondbank ter beschikking aan het OLS. De OLS-organisatie kon vervolgens deze gronden aanbieden aan gedupeerde agrariërs. Gratis en voor niets kunnen dezen dit jaar alternatieve gronden bewerken, zodat ze geen verlies lijden in hun bedrijfsvoering. Zo werd met het beschikbaar stellen van alternatieve grond in een mum van tijd overeenstemming bereikt over het inrichten van het OLS-feestterrein.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie