Skip to content

Burgemeester Evers over stuurgroep veiligheidshuis Midden Limburg

Redactie
22 juni 2013 | 10:42

Advertentie

Weblog EversNa het afscheid van burgemeester van Beers van Roermond werd ik (tijdelijk) voorzitter van de stuurgroep veiligheidshuis Midden-Limburg. Omdat ik van binnenuit wilde ervaren welke werkzaamheden werden verricht nam ik aan een tweetal briefings deel. In zo’n briefing passeren de concrete voorvallen en mensen de revue. Ik was werkelijk onder de indruk. Om te beginnen door de ellende en de misere die er óók in onze regio is máár ook door de professionele en daadkrachtige wijze waarop de werkers in zorg en veiligheid hun verantwoordelijkheid namen. Geen achterdocht, geen spelletjes gewoon aanpakken en de noodzakelijke dingen doen om mensen vooruit of op het rechte pad te brengen.

Burgemeester Evers: “Samenwerking tussen justitie en zorg”

Kenmerkend voor de veiligheidshuizen is de samenwerking tussen justitie en zorg. Die kracht moeten we -ook in tijden van bezuinigingen en reorganisaties- behouden. De klanten van de veiligheidshuizen zijn burgers waarop tot dat moment drie O’s van toepassing zijn: ”Ondoorgrondelijk, ongrijpbaar en ontwrichtend”. Coördinator Pieter van der Heul van het veiligheidshuis Midden-Limburg voorzag deze begrippen van een licht Limburgse kleur: “Ongewassen, ongeschoren, ongehoebeld”.

Om de ernst nog even aan te geven; naast alle nieuwe incidenten passeren in het veiligheidshuis 400 “beroemde” inwoners van Midden-Limburg nagenoeg dagelijks de revue, van dat aantal schrok ik toch.

Lees meer op weblog Evers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie