Skip to content

Extra investering basisscholen Nederweert

Redactie
19 juni 2013 | 12:26

Advertentie

Raadzaal beschouwingen nederweertDinsdagavond is tijdens de raadsvergadering van de gemeente gesproken over de toekomst van de basisscholen. Op 13 november 2012 stelde de raad al het Integraal Huisvestingsplan primair onderwijs 2013-2016 vast. Tijdens de behandeling van het plan gaf de raad aan dat elke kern een basisschool moet behouden, iets dat de gemeente onderstreept. Bij natuurlijke momenten van verbouwingen zou de gemeente volgens de raad moeten kijken of het peuterwerk in de betreffende school een plek kan krijgen. Drie basisscholen komen op korte termijn in aanmerking voor nieuwbouw of een verbouwing.

Elke kern een basisschool

De wens van de raad is met de betreffende schoolbesturen besproken. De gesprekken hebben er toe geleid dat basisschool De Tweesprong in Nederweert-Eind en de basisschool van Budschop het peuterprogramma in de toekomst in hun scholen willen invoeren. Basisschool De Schrank in Ospel heeft aangegeven het peuterwerk liever onder te brengen in gemeenschapshuis Haaze-hoof.

De gemeenteraad ging hiermee akkoord en stelde tevens € 12.000,- beschikbaar om de voorbereidingen voor het onderbrengen van het peuterwerk verder uit te werken. In oktober zal de raad nog een besluit nemen over het Frisse School-concept, dat zich richt op energiebesparende maatregelen en scholen en verbeteren van het binnenmilieu.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie